Mensa-kandidaten – c’est moi!

Jeg er sådan én, der tit kommer i tanke om ting lang tid efter, det er aktuelt. Det gælder med ALT: Mode, rappe replikker til at lukke munden på emsige nåå-der-fik-jeg-dig-nok folk og pointer/forklaringer/viden – you name it. Læste fx Julia Lahmes indlæg om Dronning Margrethes jubilæum den anden dag, hun skriver:

“For sagen er den, at jeg ikke har noget imod medlemmer af kongehuset (ok, måske nogle stykker af dem), men en hel masse imod statsfinasieret ulighed.”

Det synes jeg også!

Men jeg skriver det sådan her, for jeg har ikke fattet noget:

Blev ikke spor knotten over at komme i tanke om, at Daisys bryllup/jubilæum/fødselsdag fyldte hele weekendens tv.”

Kan åbenbart kun se tingene fra egen sofa frem for at løfte holdning op til fængende (og relevant!) samfundsperspektiv som JL.

Mode: Jeg er konsekvent 1-2 år bagud! Synes alt er fucking grimt, når jeg ser det første gang – to år senere kommer jeg så spankulerende i det – og føler mig ‘med’. Hadede wedges, da de kom frem – øv for en klodset sko:

Image 1 of ASOS ASCENT Zip Back Wedge Ankle Boots

Og nu tænker jeg: “Hmm! Aha. Aha. Måske alligevel super-duper!” Men sko er stadig tyk og fed. (Måske også mest glad for tyk sko, fordi megahøj sko gør lår mega tynde! Eller noget.)

Og så var der også lige dengang, hvor jeg var bagud med et helt liv: Anine er et halvt år gammel, og jeg sidder og kigger i en ny pege-fotobog om dyrebørn sammen med hende, da jeg pludselig bliver forvirret. Forstår ganske simpelthen ikke en lyd! Bliver simpelthen forvirret omkring det (tilsyneladende) faktum, at løven IKKE er gift med tigeren??? Det troede JEG da. Men i denne åbenbart videnskabelige udgave af en almindelig børnebog er der et billede af en tiger med en unge og en HUNLØVE med en unge. En hunløve? Troede sgu da bare, at løven uden hår var en ung løve?? Har efterfølgende spekuleret over, hvad jeg tænkte om, at tigre og løver jo er adskilte i zoo – men havde åbenbart indre forklaring parat om, at det er, fordi de ikke kan tåle at leve sammen. Lidt ligesom hamstre. Eller de hunedderkopper, der æder hannen efter parring.

Nej! Nej!

Now, that’s more like it:


Vil fremover prale med viden erhvervet gennem blæret børnefagbog (læst med Anine for at rette op på evt. misforståelser):

 
(Billeder lånt her og her og her)
Reklamer

1 thought on “Mensa-kandidaten – c’est moi!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s