Det kan godt betale sig at glo ind ad andres vinduer

Hvor jeg hader frost! Hjuller af sted på cyklen som kugleskør Peter Pedal, fordi gear er frosset fast i første. Og tripper rundt som forvirret gammel dame, fordi jeg insisterer på at gå i stiletter, når jeg vil – uanset glatføre. Men er nu alligevel glad i min primitive sjæl – for i aften er der sæsonpremiere på De unge mødre. Og der kommer Årgang 0. Og så kan jeg lure med i de andres liv og forestille mig, hvem jeg helst ville være (Årgang0), eller hvem der bor mere rodet end mig (De unge mødre).

Og jeg er jo en lurer – og en stirrer. Uffe plejer gerne at puffe lidt hårdt til mig, når vi er ude, og jeg glor helt vildt på andre. Ligesom at han, når han kører bilen, ruller mit vindue op, hvis jeg taler for højt om dem uden for. (Det kan han nemlig gøre ved at trykke på en lille knap fra hans plads. Skide diktatorplads.)

Men jeg støtter mig til Helle Helle (altså i tankerne), som jo netop skriver så præcist, så skidesjovt og så genkendeligt, fordi hun også sidder og smuglytter til andre folks samtaler, når hun kører tog. Og lægger mærke til, hvad de siger i højtalerne i supermarkederne, så hun kan gemme guldsætninger som denne inde i sig selv: “Linda må godt komme til kassen, hvis det er?!” (Skal – skal ikke???)

Så jeg gør altså blot som hende og venter spændt på også at vinde De Gyldne Laurbær, som hun har gjort det i dag. Tillykke til en sej lurer!

Helle Helle

(Billede lånt her)
Reklamer

8 thoughts on “Det kan godt betale sig at glo ind ad andres vinduer”

  1. Må også melde mig som lurer! Jeg holder fx på, at hvis det er mørkt ude og nogen har tændt lys i deres hus UDEN at trække gardiner for – så har jeg RET til at glo umådeholdent ind i deres hjem!

  2. Uha hvor er jeg blevet vild med din blog! Der er nærmest ikke noget bedre ved en gåtur i mørke end at kigge ind til andre. For at give lidt tilbage til samfundet, ruller jeg heller ikke persiennerne ned, når det er mørkt ude. Selv tak.

  3. Jamen De Gyldne Laurbær er da lige rundt om hjørnet for dig, Amrit – du skal jo bare lige skrive en bog først! 🙂
    Jeg er også en hæmningsløs lurer og det endda uden at skamme mig over det! 🙂

  4. Sikke en skøn blog! Jeg er virkelig imponeret – især over hvordan du dagligt formår at poste et velskrevet blogindlæg og relatere det til en eller flere bøger. Thumbs up! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s