Fræk som en fake slagterhund

Aha, aha.

Var med Uffesen på hans arbejde i går. Sad på et af hans kontorer. Spiste af hans buffet. O, hvilken buffet! Dejlig morgenmad kun lavet af kulhydrater. Endnu dejligere frokost med tusind forskellige lækre retter. Og en meget lækker og fedtet kage til dessert. Mens B.S. Uffesen diskuterede noget alvorlig forretningsstrategi med kollegerne hen over frokosten, afbrød jeg med munden fuld af krummer og klæbrig kage: “Nøøøj, en god kage!” Han klappede mig venligt (en uvane han har) og talte videre. Jeg afbrød igen: “Ej, får I kage hver dag??” Uffe: “Nej, kun om torsdagen.” (En bestemt hånd på låret som for at signalere ro på). Mig: “Ej, virkeligt?! Årh ja, heldigt jeg kom med i dag!”

Aha! Det viste sig også, at bemeldte mad kunne fås med hjem i aftenanretning for sølle 30 kr.!! Waaaaa?! Har nu oplagt ny strategi for øje til at redde mine vil-ikke-lave-mad dage. Vil snarest installere diskret fryse/varmetaske i bilen til det gode formål – og så ellers tæppebombe ham med fornøjede opringninger om mulig hjembringelse af ufattelig lækker mad. For man kan jo ikke engang lave det selv til den pris! Blev jeg enig med en af hans ansatte om til frokosten. Synes, hele det der gør-det-selv show er heftigt overvurderet. Har fx meget ivrig gør-det-selv veninde, der har kørt mange ture til IKEA sammen med mig for at kigge på billige færdigløsninger. Men hver gang vi ser et lille møbel, der er lige til at nappe, siger hun: “Det kan man altså selv lave!” Og så kommer ellers hele smøren om mdf-plader osv. Eller dette scenarie: Vi ser et andet lille møbel, der er lige til at nappe. Hun siger: “Tjaaaa. Måske… Hvis man nu fjernede hylderne, sleb resten, malede det og satte hjul på… så kunne det måske godt fungere.” Ja, men så er det et helt andet møbel, hvorfor så ikke købe det i stedet. Nej, jeg kører langt hellere fake-it-till-you-make-it stilen.

Og nu hvor jeg kan se frem til snart at fake sund og varieret kost, har jeg overskud til en lille erkendelse: Fakede en del på litteraturvidenskabsstudiet, hvor storskrydende lækkermåse erklærede, hvor meget de eeeeelskede Kafka/Joyce/Mann/Dante, og havde gjort det lige siden, de var små. Engang havde jeg lille quiz kørende med medstuderende i en pause: Hvad ville vi redde, hvis huset brændte? Efter at have skrydet op og ned om make up, tøj og sko, opdagede vi, at overstuderede lamseben lyttede med ved bordet ved siden af … jeg pippede med redningsplankestemme: “…og naturligvis alle mine bøger!”

Anyways – her er først et eksempel på en bog, jeg har faket at have læst: (ville så gerne, men er skræmt af størrelsen. Åbenbart eneste sted i livet det gør sig gældende.)

Bøger, jeg har faket ikke at have læst: (sorry)

Reklamer

18 thoughts on “Fræk som en fake slagterhund”

 1. “Fake-it-strategien” er en overlevelses-strategi, så simpelt er det! 🙂
  P.S. Kan man bestille take out hos Uffe?

 2. Hæ! Er fake-læsning det nye sort?
  Jeg kan rigtig godt lide at høre andre tale om litteratur, men føler mig egentlig aldrig lært og belæst nok til at deltage.

  Den der Ringenes Herre, den har jeg faktisk læst, og den er KEDELIG! Så er det sagt!

  PS: Hvis huset brændte, ville jeg kun redde Tranströmers samlede digte – er det højpandet nok?

  1. Tranströmer er både højpandet – OG godt!! Tak, fordi du siger Ringenes Herre er kedelig, har luret i den – gik død på naturbeskrivelserne. Har aldrig været friluftsmenneske.

 3. 😀
  Ej en underlig IKEA-veninde!
  Jeg tror jeg kører fake-it-stilen fremover. Det lyder nemmere.

  PS. Har læst Hobitten og havde intet behov for at læse videre..
  PPS. Det lille hvidmalede IKEA-møbel med påsatte hjul står nu i kælderen.. 😦
  PPPS. Hvis lejligheden brændte ville jeg redde et lille hvidmalet IKEA-møbel i kælderen.
  PPPPS. Det er vel egentlig ret teenageagtigt at sætte flere P´er på PS – på den anden side, er jeg vist ikke den eneste, der aldrig bliver helt voksen!
  Ha´en skøn dag!

  1. Hahahahahaha – du er ikke til at narre 🙂 Men er jo så glad for dig og så imponeret af dine håndværker-skills, at jeg MÅ skrive om dig!
   What?! Er utrolig ked af at høre at lille, malet ikea-møbel med påsatte hjul står i kælder!! Men glad for, at du redder det under brand.
   Mut

 4. Sluger det råt som kompliment 🙂 Tak!
  Hvis du er MEGET ked af det, må du få det lille møbel, så behøver jeg heller ikke redde det ved en evt. brand, men hvad skal jeg så redde? Hobitten bliver det afgjort ikke.
  Knus

 5. Jeg har faktisk læst dem begge. Altså næsten. Mht. LOTR købte jeg sådan en klods med alle tre det år alle gjorde det, nemlig da den første film lige havde haft premiere. Januar 2002 med andre ord. Jeg boede i UK på det tidspunkt, så den er naturligvis på engelsk. Og så er jeg herresnobbet når det kommer til bøger med engelsk som originalsprog. De skal altså læses på engelsk. Nåmmen jeg læste derudaf og på et tidspunkt kørte jeg død i det. Så spændende er den altså heller ikke. Landskabsbeskrivelser og tonsvis af sidehistorier der intet har med hovedplottet at gøre. Jeg nåede 2 kapitler ind i 3’eren. Og der sidder et bogmærke. Det sidder der sådan set stadigvæk. 10 år senere. Inden jeg dør skal den læses færdig.

  Og de der shopaholic-bøger ar jeg også læst. Også op til flere fortsættelser. Også selvom brækket sidder oppe i halsen når jeg gør det. Det er lidt ligesom Tordagssnegl fra bageren. Man ved det er crap man fylder i sig. At det ikke gør noget godt for dig. Og iøvrigt ekstremt forudsigelig. Kors hvor er de dårlige de bøger!

 6. I love it!!! Jeg har ikke læst nogle af dem, men skulle jeg vælge, ville jeg uden at tøve hoppe på shopaholic’en….! Har også altid været skræmt af Ringenes Herre – lidt ligesom Hulebjørnens Klan – meget lang og utroligt meget natur (har jeg indtryk af)….

 7. Åh hvor dine indlæg altid får mig til at klukke.
  Kan SE for mig hvordan du står med kage i kæften og ydmyger stakkels Uffe foran kollegerne. Fantastisk!

  og Hobitten… Prøvede med det første kapitel. Opgav. Kan ikke. Ej heller Harry Potter eller Hulebjørnens klan.

  Jeg har forresten lige faket til en veninde i dag, at jeg havde læst “noget af” Dantes Guddommelige Komedie. Jeg har den på min hylde… Tror aldrig jeg har åbnet den. *rødme*

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s