At være på farten eller ikke at være på farten

Hvorfor er det lige, at det er skodagtigt at se fjernsyn midt på dagen? Eller spise slik om morgenen? Og hvem har bestemt, at det er ok at se morgen-tv og til nøds at lure på genudsendelsen, mens det at tænde fjernsynet klokken 13 er helt vildt white trash-agtigt? Sådan ringer klokken nemlig klart og strengt som en anden kirkeklokke dybt inde i min ellers lettere forfaldne og amoralske sjæl.

Således sad jeg i går morges og havde mere end normalt svært ved at forlade matriklen, og især matriklens sofa, mens verden cyklede af sted udenfor. Og det kan jeg ikke have! At andre er på vej tidligt, hvis jeg ikke er det. Under min første barsel stod jeg tit med lille Anine på armen og kiggede ud ad vinduet og så verden fare af sted. Og følte mig i den grad frakoblet. Som gammel blindtarm. (Under min anden barsel sov jeg i stedet for at glo).

Nå, hvorom alting er, så synes mit indre ur, jeg skal være af sted inden ni. Ligesom 16 er det magiske klokkeslet, der afgør, om jeg er en god mor eller ej. Så hvor jeg befinder mig og hvornår, er ikke noget, jeg selv afgør, men derimod bestemt af utrolig skrapt indre ur, der i stedet for at lede mig frem i livet med fornuftige tal, pisker mig af sted med moralske budskaber. Er nødt til at adlyde.

 

PS. Hørte i går om en anden, der var på farten, da hun oplevede dette:

Jeg sad fast i trafikken to gader fra det selskab, jeg var på vej til. Mor stod kun fem meter fra mig. Hun havde bundet pjalter om skuldrene mod forårskulden og stod og rodede rundt i skraldet, mens hendes hund, et sort og hvidt terrierkryds, legede ved hendes fødder.

Gad godt læse den! Så anbefaler erindringsbogen Glasslottet af Jeannette Walls – en virkelig historie om livet som nomader i USA med misrøgt og fattigdom.

 

Reklamer

8 thoughts on “At være på farten eller ikke at være på farten”

 1. Ja, vi er slaver – af tiden, af (tvivlsomme) regler, andres og vores egne… Og vi giver det videre til vores børn, så de også bliver slaver – af tiden og af (tvivlsomme) regler.

  Mit dags-fortsæt er at jeg vil opfordre mine børn (og mig selv) til spontanitet og oprør … altså lige når Valdemar har fri fra skole, som er kl. 12.45 og når Storm har spist frugt i børnehaven, hvad de gør kl. 13.45… og når jeg har fået fri fra arbejde, hvad jeg får kl. 15.00.. Men så skal vi i hvert fald også være spontane, skal vi … i hvert fald lige indtil Storm skal til gymnastik kl. 16.00, Valdemar til ishockey kl. 18.15 og indtil børnene bliver puttet kl. 19.30 og kl. 20.00.. 🙂

  Jeg tager imod anbefalingen og læser Glasslottet snarest.

  Tak for din blog, Amrit. Den er tankevækkende, når vi er enige og måske endnu mere, når vi ikke er 🙂

  1. 😉
   Tak fordi du læser med. Nogen gange når jeg skriver et indlæg, tænker jeg på dig – noget i stil med: Gad vide, hvad Vivi siger til det?! Ææælsker kvinder med holdninger!

 2. Jeg har de samme indre tidspunkter. Jeg får strestanker, hvis min datter er senere i børnehaven end 8.30 (for det er jo så vanvittigt vigtigt, at jeg er i gang med specialet, som ikke rigtigt rykker, SENEST kl. 9).

  Men tudsind tak for boganbefalinger, de rammer virkelig plet hos mig. Og fedt at opdage en god og velskrevet blog, der deler ens intresser 🙂

  1. Tak Stine 😉 Det er ikke så længe siden, jeg selv skrev speciale – husker alt for tydeligt det med at føle sig i gang – uanset hvad. Fat mod! Pludselig rykker det. (man er jo på fuc…. kontrakt!)

 3. Kender den. Den pisk der driver os af sted er en indre censor som kun har til hensigt at destruere. Den er ikke at forveksle med den gode vilje, som kommer fra et sted som er kærlighedsfyldt.

  Den sorte slyngel – alias – dårlige samvittighed – alias selvcensur – skal bekæmpes med alle kræfter

  1. Jamen, hvorfor er det sådan? Er det vores opdragelse? Overjeg? Selvfølgelig er den med til at holde hjulet i gang, men den stikker en kæp i det hjul, der er spontant og i nuet – med fare for at lyde frelst!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s