You may kiss the bride? Et kontroversielt standpunkt

Jeg er ikke selv til kirkebryllupper. Jeg er i det hele taget ikke til dehersens det-forventes-at arrangementer. Derfor blir’ jeg osse en anelse irriteret, når jeg som nu har tunet ind på Sex and the City – the movie for at blive underholdt på den letbenede måde – og i stedet konfronteres med…bryllupsarrangementer. Carrie og Bigs – that is. Med fare for at træde alle over tæerne og miste alle mine læsere: er det ikke lidt gammeldags at smide 100.000 efter en bryllupsfest? Er det ikke lidt gammeldags i det hele taget med bryllupper? Jeg kan for den søde grød ikke se pointen med dem. Virkelig ikke.

Vil straks spæne til korset og skrigende bekende, at jeg ikke er den store romantikker – har det fint med high five og et bjørneknus. Heldigvis er manden min det heller ikke, så jeg skuffer ingen. Dog er jeg, mere end én gang, kommet hjem til synet af min udkårne i sofaen, med en sofapude iklædt en af mine bluser stablet op ved siden af sig og med et af ærmerne slynget om skuldrene. Glad og fro. Og hentydende.

Og jeg vil gerne lægge armen om ham, men jeg blir’ aldrig typen, der synes, det er vigtigt at involvere alle i os. Og hidse med alle. (Hov, nu skred Big! Det kan jeg sådan set godt forstå.) For alt det vigtige drukner i tyl, roser og forventninger.

Så i stedet for at dyrke kirkebryllupper, dyrker jeg Bridget Jones og hendes hverdagsforsøg på at finde en sheik (som min mormor kalder det). Der kan man nemlig være sikker på kun at få, hvad man betaler for, letbenet hverdagsrefleksion over fx udeblevet kærlighedsliv.

Så anbefaler BIG TIME. Ikke kun på grund af Bridget herself, men på grund af skarpheden i humoren og sætningerne.

Reklamer

7 thoughts on “You may kiss the bride? Et kontroversielt standpunkt”

 1. Jeg har et had/kærlighedsforhold til Bridget Jones. Lidt ligesom med astrologi… Jeg kan bare ikke lade være med lige at læse mit horoskop. Sådan er det også med Bridget Jones.. Inderst inde synes kultursnobben i mig, at jeg fornærmer min egen intelligens ved at sætte tænderne i den slags. Men det er bare så sjovt at få øje på sig selv, hvad enten det er i ugens horoskop eller i Bridget Jones 🙂

  Jeg synes også dyre bryllupper, konfirmationer, etc. er dybt overvurderet. Men det er den materialistiske side af det, der giver mig kvalme. Romantikken og ikke mindst det at turde stile og flyve højt synes jeg er så vigtigt. Og hvis kærligheden ikke skal fejres med pomp og pragt, hvad skal så? Hmmm.. Så jeg er lidt vaklende omkring det her..

 2. Bryllupper er gammeldags, men er synnejysk grønlangkål og kålpølser til nytår ikke også det? (den var mest til sønderjyderne!) Elsker begge dele! Vil give Vivi ret og sige, at kærligheden gerne må fejres, men Amrit – kærligheden må ikke drukne i alt det materielle. Inviter venner og familie, lad dem medbringe mad og telt og sig ja på et rådhus, og hvis lysten er der til et stort bryllup – så bare se hvordan det går i Sex and the City. Jeg vil helt sikkert grave mig ned i Bridget Jones – tak for anbefalingen.

 3. Er helt enig – mht. brylupper. Og jeg blev gift sidste sommer. Jeg er heller ikke synderlig romantisk anlagt, så tanken om hjerter, tyl, hvide duer og alt det crap gav mig hjertebanken og svedige armhuler. Men, men, men et telt i haven, et svin på grillen, dåseøl i badebassinet og folk, der en hel dag sagde pæne, pæne ting til mig og barnefaderen. Uha det var dejligt. Var helt høj bagefter. (Og så kostede det meget langt fra 100.000)

 4. Åh jamen, Sex and the City er bare for MEGET på alle måder. Ikke sært, det bryllup tager pippet fra Big.

  Meeen altså, lidt kirkeklokker og fin kjole er nu også godt..

  Det skal bare være på et niveau, hvor det hele ikke drukner i ‘udenoms’. Det er jo ikke det, det handler om.

  Glæder mig alerede til jeg får fat i en ny omgang Bridget 🙂

 5. Måske skal jeg lidt op på dupperne, hvad angår at fejre kærligheden, men dåseøl i badebassinet og medbragt mad passer i den grad til high five og dunk i ryggen – så snakker vi 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s