Party i provinsen! Eller noget.

Er i jylland. På besøg hos familien. Jep, for dem af jer, der ikke ved det, er jeg ægte sønderjyde. Born and grown. Er  dog ikke så tit hernede pga. klaus. Som i klaustrofobi. Får ufrivillig kriller af små byer, hvor alle kender alle, og hvor ting, der er anderledes, bliver påtalt. Ikke noget for mig med de store fortænder, for-meget-hestegrinet og trangen til alternativer. Ikke desto mindre elsker jeg at læse om provinsen, jf min kæmpestore kærlighed til Helle Helles spot on romaner om udkantsdanmark – for nu at bruge et ord, der virkelig trænger til at sove. Kan lide provinsen på glo-afstand. Så bag facaden har jeg  festet i Sønder Omme med Morten Kirskov. Og været med på en kigger på Lone Hørslevs campingplads. Derfor er jeg også lidt glad indeni for sætninger fra familien som:

“Der er kommet en outlet ude ved LIDL og JEM&FIX, nøøøjhhh, det er billigt!!! Kun mærkevarer!!” (Kunstpause). “Nike (udtalt najki) og adidas (udtalt med a som Amrit. Begge steder).”

“Hvad betaler I for Livs vuggestue? 3500??!! Nøøøøjhhh! Skide københavnere!”

“Vi har lavet atj#”bu¤(@swi, det skal I smage!” (Min far er inder, og hans kone Lotte er helt med på de indiske betegnelser og bruger dem, som var de allemandseje).

Mormor: “Duuu, er I først kørt i dag??” (Ja, vi var trætte i går. Og rodede. Og havde ikke pakket.) Svarer: “Ja, vi synes, det var for mørkt at køre i går.” Og så: “Det ER fernunftig!” (Min mormor er tysk. Med stærk accent. Siger også psykolog, hvor hun udtaler både ‘p’ og ‘s’.)

Kan ikke stå for dem. Tager tilbage igen og igen. På trods af min fine selvvalgte alternative livsstil.

 

PS.

Anbefaler:

 

Reklamer

1 thought on “Party i provinsen! Eller noget.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s