Er den yngre kvindelige forfatter en medieluder?

Der er flyttet en ny dreng ind på gaden. Han er interessant, fordi han er sej, men han siger eddermame nogle dumme ting  engang imellem. Denne nye ‘kid around the block’ er nyeste litterære skud på blogstammen: Bloggen Promenaden. Den handler om litteratur og er skrevet af forskellige forfattere og litterære ekperter. Et af de første indlæg skabte en del debat og sure miner, fordi indlæggets ophavsmand forfatter Niels Frank gav en mindre flatterende beskrivelse af den yngre kvindelige forfatter. Læs disse uddrag:

“Hun er i sit es, når kameraet peger på hende. Det er som om det flirter med hende, kysser hende. Hun flirter tilbage. Det bliver nogle rigtig gode billeder til damebladet. Hovedet let på skrå, lidt trutmund. Folk elsker den slags.”

“I pauserne mellem det hele skriver hun bøger, men uden at dvæle for længe ved dem, uden at sutte på ordene. Det orker hun ikke. Sådan er der jo alligevel ingen der læser længere, med forstørrelsesglas for at nyde de fine detaljer.”

“Selv har hun ikke tålmodighed til at læse bøger til ende, hun bladrer gerne lidt frem og tilbage i en ny bog, hvis en af hendes kolleger har sendt hende et eksemplar. Men læse fra a til z – ærligt talt!”

Hm… Den yngre kvindelige forfatter bliver altså reduceret til “et brand”, en medieluder, der lever på sin trutmund snarere end på sit talent. Jeg tænker, at det må da have været ment ironisk?! Ellers er det dælendutme en fornærmelse af rang.  Hvad med alle de mandlige, overkloge forfattere, der ynder at sidde på tv og fortælle om deres weltschmertz? Må en kvindelig forfatter ikke være ung og smuk? Og som i alle andre games, så er også forfattere nødt til at brande sig for at sælge.

Gav vide, hvad smukke anmelderroste Josefine Klougart ville sige?

Pressefoto

Reklamer

4 thoughts on “Er den yngre kvindelige forfatter en medieluder?”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s