Jamen, skal han høres?

Indlægget i går skabte noget meningsudveksling på bloggens facebook-side (husk at like!). Skal massemorder Anders Breivik have lov at udgive en bog om hans ‘kamp’? Og han kan om nogen sætte følelser og holdninger i kog, og godt der bliver reageret.

Argumenter som “Med stilhed skal ondskab ties ihjel, og han skal finde andre måder at hele en meget syg sjæl på ” og  “Ondskab kan ikke ties ihjel, det er da én ting, som historien har vist os gang på gang. Skulle vi have forsøgt at tie holocaust ihjel, eller er det tvingende nødvendigt, at vi lærer vores børn (på deres niveau og når de er parat), hvor mange forskellige ansigter ondskab har og dermed også hvad der er rigtigt og hvad der er SÅ forkert?” og ” hvis vi IKKE læser hans bog, at så dør det ud”.

I bund og grund enighed om, at det er op til forlag, boghandlere og i sidste ende os, køberne, at vælge fra.

Vivi, som er den ene debattør, skelner mellem, om de holdninger, hun har til Breivik, stammer fra hjerte eller hoved:

“Jeg er helt på din side her, Amrit – med hjertet. Og jeg synes bare, det vil være så skrækkeligt for ofrene og deres familier at skulle konfronteres gang på gang med Breiviks syge ansigt på bogomslaget. Men med mine principielle og ideologiske briller på, så må jeg sige, at også Breivik er omfattet af sin grundlovssikrede ret til ytringsfrihed.”

Det er stort at være sådan, synes jeg. Jeg selv er lille og ussel, for jeg synes, han har mistet retten til at udtrykke sig mere, end han allerede har gjort gennem sine handlinger.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s