Nogle gange skal man bare ånde lidt

Ja. Ånd ud, ånd ind… Og igen. Nogle gange bliver det bare for meget, for grænseoverskridende, for ubehageligt. Jyllandsposten bragte i går nyheden om, at den norske massemorder Anders Breivik vil skrive en bog om sig selv. Og JP spørger så:

Hvad mener du om Breivik som forfatter?

Bør et forlag udgive hans bog?

Ved du hvad?! Det synes jeg faktisk ikke! At et forlag skal udgive hans bog. Jeg er pro ytringsfrihed, men ikke som et påskud for at svælge i forfærdelige hændelser, tjene penge, eller for at Breivik kan føre sin kamp videre gennem en bog. Jeg har på ingen måde lyst til at lægge øre, tid og tanker til hans projekt, jeg synes ikke, han skal høres, sådan er det. Fordi det er ham.

Reklamer

3 thoughts on “Nogle gange skal man bare ånde lidt”

  1. Jeg er helt på din side her, Amrit – med hjertet. Og jeg synes bare, det vil være så skrækkeligt for ofrene og deres familier at skulle konfronteres gang på gang med Breiviks syge ansigt på bogomslaget. Men med mine principielle og ideologiske briller på, så må jeg sige, at også Breivik er omfattet af sin grundlovssikrede ret til ytringsfrihed. Og jeg tror ikke på censur eller smagsdommeri for den sags skyld. Ethvert skrift/ enhver bog skal naturligvis holde sig inden for lovens rammer, men jeg tror, at hvis vi forsøger at tie ekstremister ihjel – af den ene eller anden slags, og dermed tror, at vi kan holde dem nede i æsken, så tror jeg lige præcis det har den modsatte effekt, og trolden vil fare op af æsken med en endnu større kraft. For sådan er det med tabuer.

    At forlag, medier og vi “forbrugere” derimod har et ansvar til at vælge og især fravælge, hvad vi vil støtte med vores penge og vores tid, det er en helt anden sag. Og lige præcis her er kernen, synes jeg. Forlaget og medierne bør underlægge sig selv nogle etiske regler. Og vi skal nægte at købe bogen, som rockeren har skrevet, som Stein Bagger har skrevet, som Breivik har skrevet, for når alt kommer til alt, så er det os, der har magten over, hvad medierne og forlag vælger at bruge sendetid og penge på. Hvis ingen køber Se & Hør, så eksisterer Se & Hør ikke – så relativt simpelt er det 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s