Åh nej, mere selverkendelse!

Jeg gik og spekulerede en del over mit indlæg fra i går, og pludselig slog det mig: “Jamen, jeg er jo en egocentrisk kulturkælling!” Jeg har prioriteret bøgerne over alt andet kultur og totalt ignoreret, fx, musik! Jeg kan faktisk leve lange perioder uden at høre andet musik, end den jeg tilfældigvis hører. Jamen, åh gud, det er  rigtigt! Kun i de perioder, hvor jeg drømmer, hører jeg musik. Fx dengang i oldtidskundskab hvor min tålmodige lærer sagde: “Amrit, hvor er du henne i timerne? Jeg mener, du er her, men du er her ikke.” Hun havde ret, jeg dagdrømte – og det var ikke om joniske søjler, men om tekster. Sangtekster. Ordsmedes værker. Jeg har tidligere nævnt Jokeren som en nærmest poetisk sangskriver. Og så slog det mig for anden gang: “Jeg elsker kun musik, der fortæller en historie! Som en bog gør det!” Og så huskede jeg pludselig historier som denne:

Og denne:

 

Jeg slugte disse videoer i de spæde MTV-dage.

 

Men så fornylig fik jeg øjnene op for denne tekst:


Og for denne:


Og konklusionen er: Jeg er en hund efter historier! Og det er historierne, jeg skal lede efter i andre kulturelle dimensioner for at blive indfanget – og for at kunne holde mit nytårsfortsæt om ikke at blive fuldstændig ensporet kulturelt.

 

 

Reklamer

2 thoughts on “Åh nej, mere selverkendelse!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s