En datter og hendes far

Alberte Winding har skrevet to børnebøger, der er udkommet i år – dem fik jeg til anmeldelse. Først blev jeg lidt træt, fordi der er en tendens til, at nogle kunstnere kaster sig over alt muligt fx at skrive bøger, som nogle forlag så elsker, fordi kunstneren kommer med et navn og derfor har bedre muligheder for at trænge igennem til potentielle købere.

Men så en aften læste min kærestemand Albertes bøger højt for pigerne, og de elskede dem – både han og pigerne. Fordi de handler om en pige, der laver de ting sammen med sin far, som andre bøger plejer at få en pige til at lave med sin mor. Fordi bøgerne er gode; pigen er fræk, fantasifuld, glemsom, bestemt, sød og stædig – akkurat som børn er.

Moren ses i den ene af bøgerne kun en enkelt gang: Lidt på sidelinjen med sin computer og mobil! Aha! En børnebog, der bytter om på kønsrollerne på den helt gamle måde, men en måde der stadig er forfriskende!

Når faren henter Betty i børnehaven, kan man ane ham gennem et vindue med sin mobil – altså en børnebog lidt i stil med virkeligheden. (Han taler jo ikke i den inde i børnehaven!)

Alberte Winding har selv fortællefaren over dem alle: Thomas Winding. Han er jo desværre borte, men hun har haft så meget sammen med ham, at det var naturligt for hende at skrive den. Har hun udtalt. Og jeg er ikke træt mere, for jeg har forlængst overgivet mig til Albertes fine Betty-univers!

Bøgerne koster 99 kr. stykket – julegaveidé til børnehavebarnet!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s