Mit ophold på Hotel Rudolph

Så er jeg tjekket ud igen fra Hotel Rudolph. Blev færdig i går eftermiddags, mens min mindste havde frit slag på alle mine skohylder og tog for sig af retterne.

I gårsdagens indlægs kommentarer havde jeg en lille snak med Booksnob-mor Berit  om Hotellets voldscener og psykiske terror. Bogens forfatter Malene Kirkegaard er nemlig uddannet filminstruktør, og det smitter af på bogen på den måde, at hun viser volden fremfor at fortælle om den: Det berømte “show it – don’t tell it”. Og det er jeg fan af (ellers ville jeg jo heller ikke være fan af Helle Helle!). Berit stod lidt af på voldscenerne, fordi hun er en sart sjæl, som hun skriver. Det er jeg også, så jeg sprang lidt i linjerne, når det blev for meget. Og det gjorde det.

Bogen er visse steder blevet kritiseret for at have for mange løse ender, når den slutter – ikke en kritik jeg deler. Jeg synes, det er modigt og nyt at lade nogle spørgsmål, også nogle af de vigtige, hænge og blafre som (beskidt) vasketøj – for sådan er livet jo. Fyldt med uafsluttede forhold.

Jeg kunne godt lide hovedpersonen, jeg troede på hende som karakter. Men der er dog lidt malurt i bægeret: Hendes forhold til sin søn. Han var altså lidt for samarbejdsvillig, lidt for nem at spise af, lidt for lidt sin egen herre. Når det er sagt, synes jeg bestemt, du skal tage et ophold på Hotel Rudolph. Nu er der jo et værelse ledigt.

Reklamer

2 thoughts on “Mit ophold på Hotel Rudolph”

  1. Hold da op, du læser hurtigt dame!

    Nå men, det kan da være jeg skal kværne den også. Og så hoppe lidt over det værste. Måske er det en ganske god pause når Steve Jobs bogen bliver for meget Steve-Jobs-tager-aldrig-bad- og-græder-hele-tiden…

    🙂 God dag fra BookSnob-mor.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s