Dagens sure opstød!

I, mine trofaste læsere, vil efterhånden vide, at jeg ikke er til selvhjælpsbøger. Overhovedet. For det første bliver jeg helt stresset over alle de ting, jeg skal huske, gøre, spise, ikke-spise, tænke, ikke-tænke, sige, massere, elske osv. For det andet bliver jeg ind-i-sjælen irriteret over, at disse bøger har en tendens til at tale ned til sine læsere a la: “Vi har knækket koden, så vi vil hjælpe stakkels, forvirrede, lidt dumme dig. JO VI VIL!!!!”

For to måneder siden fik jeg denne bog til anmeldelse:

Sluk!

Jeg bliver dødsens træt alene af at se på forsiden! Og det bliver ikke meget bedre i indholdsfortegnelsen:

“Hjernepige”?! Pige?! “Hjernepigens udfordring”?! “Altså lovelife”?! “Hvad stiller man(d) op”?! Tja, hvad med at gå ud og købe rundstykker, lave kaffe og sætte en vask over, man(d)! Sorry, men synes altså, at det er at tale ned til kvinder at skrive på denne lidt infantile måde. Og som en skrivekollega sagde: “Det er sgu’ længe siden, jeg har været en pige!”

At “Hjernepige” skulle være en kærlig betegnelse er svær at tro på, når alt går ud på at få os vænnet af med at være det:

Og poesibogen:

I dette hjørne bor der ingen bjørne! Har en aversion mod vers, der skal bringe livet mening, sig det dog bare, som det er! Uden vers, uden rim, uden løftede øjebryn og et sigende “fik-du-den-blik” – jeg kan tage det! For jeg er kvinde, og jeg tænker, og ja, jeg er for meget, og ja, jeg kan ikke finde ud af alting. Men jeg kan godt forstå et helt almindeligt sprog, og jeg kan også godt se, når andre manipulerer med mig eller vil gøre mig til offer!

Og jeg vil skynde mig at sige, at jeg intet har imod forfatterne, som sikkert er super gode til det, de gør – det er formen, tonen og det underliggende følelsespres, jeg opponerer imod.

Og så god weekend 🙂

Reklamer

9 thoughts on “Dagens sure opstød!”

  1. Jeg kunne ikke være mere enig Amrit – jeg er helt holdt op med at købe den slags bøger! Jeg kan heller ikke fordrage at blive talt ned til, og så er jeg træt (med store bogstaver) af at når man henvender sig til kvinder, så skal det absolut gøres i lyserød/lillepige stil….!

  2. Er helt på din side i denne sag, Amrit! Jeg står også helt af, når jeg bliver talt ned til.. Og hvad der måske er endnu værre, så gør ovennævnte bog det til et problem, at mennesker reflekterer meget/tænker meget – og jeg tror, at der findes mange som ville hævde, at samfundets problem er det stik modsatte!
    Så knus til dig og tak for dagens sure opstød 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s