Gaver – med røde læber og stiletter

Der er ikke så længe til jul. Og enhver litteraturfashionista må til pengepungen og til bøgerne. Vi iklæder os det lækre kluns, tager stiletterne på, maler læberne og skridter ud i den julepyntede by. På jagt efter gaven til ham, hende, den lille, den større, den gamle, unge, og den vi altid tænker på.

Han kunne få Frihed af Jonathan Franzen eller Colum McCanns Lad kun verden tumle sig. Hun kunne få Dette burde skrives i nutid af Helle Helle eller Et eventyr af Jonas T. Bengtson. Den lille ville blive så glad for den fine nye Den store Halfdan for de små (anmeldelse følger snarest). Den lidt større for De hæslige fem – en samling af nogle af Wolf Erlbruchs de fineste.  Ellers er der Veronica lyder som harmonika af Rebecca Bach-Lauritsen, der ikke snyder børn for følelser. Iøvrigt har hun netop modtaget Skriverprisen for bogen. Til drengen, der ikke er helt lille: Busters verden eller Skrumpen fra det ydre rum. Til den unge Janne Tellers Intet – en prisbelønnet pendant til Fluernes herre. Til olde Maria Hellebergs Knud Lavard eller Anders og Julius og andre historier af Søren Ryge.

Den vi altid tænker på, den helt særlige, kunne få et gavekort. På højtlæsning. Én til én – af en fantastisk historie. Men hvilken???

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s