Humørsvingninger

Nogen gange skal det være grumt. Sørgeligt. Tragisk. Sådan har jeg det bare. Efter jeg har fået børn, har jeg desværre ikke længere tid til selv at være så melodramatisk, som jeg var det i mit livs forår. Og så må jeg have det ind på andre måder. Dengang Big Brother kørte, var jeg from som et lam, fordi jeg fik så megen real life-drama. (Når beboerne altså ikke sov – hvad de gjorde 80% af tiden). Og sådan er det også med bøger. Krimier gir’ det hurtige fiks, mens tungere emner som for eksempel narkomaners liv i en dansk provinsby bider dybere.

Noget af det helt tunge er et emne som trafficking. Et dybt problematisk og ondt emne, som der skal fortælles om. Og i stedet for statistikker og tørre tal kan netop fiktion skildre de piger, der er ofre for det, på en mere hudløs måde. Og det gør blandt andre disse romaner:

Aldrig mere fri. En krimi af Sara Blædel.

Et glas mælk, tak. Af Herbjørg Wassmo.

Westend. Af Jesper Bernt.

Når jeg læser disse, får jeg nok af drama. For dramaet her er ikke lige så nemt at distancere sig fra som Big Brother. Det er mere ‘real’ end reality-tv. Historierne kryber ind og sætter sig lige under huden og gør ondt og prikker til søstersolidariteten.

Og så er det jeg tyr til chik litt. For nogle gange skal det bare være glædeligt. Sjovt. Tilforladeligt.

Reklamer

2 thoughts on “Humørsvingninger”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s