Tale er guld

Så er der indlæg! Er sent på den i dag, fordi jeg skulle med min størstemus til skolesundhedsplejerske. Det vil sige, hun insisterede på at gå selv, men jeg insisterede også og vandt. Denne gang. Og sundhedsplejersken var sød og snakkede med størstemusen, mens denne vred og vendte sig på stolen og ikke kunne komme til for bare spænding. Og snakkes skal der. Jeg har for nyligt interviewet en pædagogisk konsulent med læsning som speciale. Og budskabet er enkelt: Det er ingen kunst at lære de 28 bogstaver – det svære er at forstå det læste. Med andre ord: at lære at læse mellem linjerne og ha’ ord nok i ordforrådet til at forstå historien. At snakke med barnet om det læste hjælper, ligesom at barnet oplever det at læse og skrive som en naturlig del af hverdagen. Skriv fx indkøbsedlen, når barnet er der og lad barnet få ord ind mange steder fra – fra bøger, men også fra spil, tv, computer, ipad osv. Der er naturligvis MANGE flere guldkorn at hente i artiklen, så jeg linker i al beskedenhed til den, når den udkommer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s