Mord på journalister og forfattere – i aften mindes de døde

Image: Freedom of expression, MexicoCopyright: libertad-expresion.org.mx
Siden Felipe Calderón blev præsident i Mexico i 2006, er 35 journalister og forfattere blevet myrdet. Og otte er forsvundet.
Den mexicanske regering har ikke gjort noget videre for at opklare disse forbrydelser eller retsforfølge de skyldige. Og det, selv om regeringen har lovet formidlerne af det frie ord beskyttelse mod overgreb. Overgreb, der kan stamme fra både kriminelle bander, militæret, politiet og politikere.
Vi skriver 2011, og det er sørme en skam! Hvor er det en skam og en katastrofe, at det frie ord ikke blot censureres, men at forfatteren til det myrdes. Vi er tilbage i en anden tid; anden verdenskrig, den kolde krig, kommunismen.
Her ses den mexicanske journalist Yolanda Ordazerfor, der blev myrdet i sommer, efter at hun var begyndt at undersøge mordet på en journalist-kollega. Kollegaen blev myrdet i juni i sit hjem – sammen med sin kone og søn.
I aften mindes alle ofrene – på en af Mexicos store, folkelige helligdage, De Dødes Dag. En dag, hvor mexicanerne fejrer deres døde på kirkegårdene og i hjemmene.
Det er en verdensomspændende protest iværksat af international PEN, en international forfatterorganisation, der arbejder for ytringsfrihed og støtter skribenter, der trues på grund af det, de skriver.

Også Danmark deltager i protesten, og det sker i VerdensKulturCentret i København. Programmet byder på mexicansk litteratur, musik og en indføring i Mexicos forhold.

Jeg protesterer mod mord på skrivende mennesker, og jeg er harm!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s