Jeg er mor med egen virksomhed

21 kvinder. 21 mødre. 21 mødre med egen virksomhed mødtes i går på en solbeskinnet dag på en lækker café i Odense. Her talte vi om, hvordan vi får livet som mor til at hænge sammen med livet som selvstændig virksomhedsdrivende. Fælles for os alle er ønsket om at have mere tid med børnene, når vi selv bestemmer over vores tid.

Jeg er også selvstændig, fordi jeg har haft en del dårlige ledere i tidens løb (især kvinder, I’m afraid to say!) og derfor foretrækker at være min egen leder. Jeg elsker også den frihed, der følger med selv at være herre over min arbejdstid. Men det er ikke lutter lagkage. Med privilegierne følger dog også angsten for ikke at tjene nok, det konstant opsøgende mode man er i for at få kunder og en accept af, at man aldrig rigtig har fri.

Derfor er jeg nødt til at prioritere som mor. En af mine store værdier er en god stemning i hjemmet. Et glad hjem. For at kunne holde på humøret, vælger jeg at købe mc’donaldsmad, når jeg er presset. Hver uge. At ansætte en rengøringshjælp og give afkald på kun at købe økologisk mad. At gå i seng uden at rydde op og uden lægge det våde vasketøj over i tørretumbleren. At købe en virkelig god foundation, så jeg synes, jeg ser strålende ud!

En anden ting jeg dog ikke giver afkald på, er at læse højt for mine piger hver dag. Hver dag. Altid inden sengetid og helst også i løbet af dagen. Lige nu læser jeg Busters Verden for min størstemus, og Kaj-bøger for min mindste. Vi er sammen, og jeg får ‘aflad’ på den fede måde, hvis jeg har siddet lidt for meget på computeren.

Hvis du også er momsmor, så tjek Vibeke Storms side momsmor.dk ud.

Reklamer

3 thoughts on “Jeg er mor med egen virksomhed”

 1. Jeg er jo ikke mor med egen virksomhed… men jeg kender bestemt alligevel alle dilemmaerne! Jeg har blandt andet valgt at have et job, som jeg måske nok er overkvalificeret til, men som er fleksibelt og børnevenligt og giver mig mest mulig tid med mine børn. Jeg bruger jo så til gengæld tid på at uddanne mig ved siden af arbejdet og har den ondeste samvittighed over at det, der giver mig så meget, tager tid fra mine børn… Men efterhånden har jeg gjort op med mig selv, at de dilemmaer hører med til at være kvinde og mor – og jeg bliver bedre til både at prioritere og lade være med at slå mig selv så hårdt oven i hovedet hele tiden, jo ældre, jeg bliver 🙂
  Jeg prioriterer også højtlæsning højt både for min egen og drengenes skyld, og jeg er overbevist om, at den ros, vi hører i børnehave og skole over vores drenges sprog, ordforråd og kvikke hoveder for en stor dels vedkommende skyldes bøgerne.
  Men træerne vokser jo sjældent ind i himlen, og det ER en kæmpe opgave at holde fast i bøgerne – i hvert fald som drengemor – der er i hård konkurrence med Playstation og Nintendo. Og især min 7 årige, Valdemar bliver mere og mere kritisk mht. hvad han gider bruge tid på at få læst højt. For nylig har jeg introduceret Sigurds Børnebibel for ham (han er vild med kristendom og de gode historier) og det var i sidste øjeblik, for den er han allerede næsten ved at være for stor til!

  Uh, Amrit, jeg savner gode bud på bøger til 7 årige drenge, som synes det hele skal være sejt for at det er værd at bruge tid på! Så øs af din viden, oh, du litteraturkyndige kvinde 🙂

 2. Busters verden!!! Ved jo, at Valdemar er en følsom dreng, så Brødrene Løvehjerte bliver nok for barsk for ham. Men Busters Verden er god! Og så har vi lige læst “Olfert og Olfert 1 – megasnyd og mælkesnot” af Mary Amato. Om to brødre, der laver ballade og er charmerende på samme tid! Den er sjov og også udfordrende nok til en kvik dreng som Valdemar. Bøgerne om Vitello af Lim Fupz Åkeson skulle være rigtig gode. Og så er det selvfølgelig Manu Sareens gode bøger om Iqbal Farooq. Skriv igen, hvis du har brug for flere. Og jeg har mega respekt for dine valg, og husk: Skråt op med den dårlige samvittighed! Vi gør det godt nok!

  Knus 😉

 3. SÅ pudsigt, at du skriver Busters Verden, for den har jeg lige købt i går – og inden jeg læste din besked! Den skal nok blive et hit 🙂
  Tak for din blog, Amrit. Jeg glæder mig til at introducere Manu Sareens bøger og Olfert og Olfert til Valdemar. Vitello har vi læst en del af og vil vi også fortsætte med.
  Knus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s