Vores drenge læser ringere end før

Øv, vores drenge læser ikke så godt! Det påpeger to lektorer fra Center for Børnelitteratur ved Aarhus Universitet og pointerer, hvilket man kun kan være enig i, at det IKKE er tilfredsstillende eller hensigtsmæssigt for nogen, at vi har en gruppe dårligere læsere i samfundet. Det skal kunne gøres bedre.

Vi forældre skal læse med drengene, skole- og folkebibliotekerne SKAL (forhåbentligt træder den nye kulturminister til med penge!) have penge til at købe god litteratur, der taler til drengene. Historier med et sprog, drengene kan relatere til, med humor, god underholdningsværdi, fede illustrationer og med universer, drengene kan lide, fx fantasy, krimi, spænding – og, synes jeg, flere graphic novels: en slags udvidet tegneserie, en tegneserieroman.

Efteruddannelser af de fagfolk, der skal inspirere drengene til læseglæde, er der i de senere år blevet skåret kraftigt ned på. Det skal der bare laves om på, for at vi ikke taber drengene. Kendskabet til fx e-læsere og e-bøger skal også udvides for at fange drengenes interesse, og drengene skal i det hele taget tages med på råd. Alle skal kunne læse i vores rige samfund!

Læs hele artiklen her. Og læs flere blogindlæg om drenge og læsning her.

Reklamer

1 thought on “Vores drenge læser ringere end før”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s