Skønlitterære programmer

I dag vil jeg give dig to tips til, hvordan du bliver underholdt, beriget og ført ajour på litteraturen – helt uden at gøre noget selv. Det første er radio-programmet Skønlitteratur på p1, hvor værterne er:

Kulturjournalist og anmelder ved Fyns Stiftstidende Nanna Mogensen og litteraturkritiker og journalist på Weekendavisen Klaus Rothstein.

De viser vej til den nye litteratur, taler med forfattere og gør det ofte på en lidt anderledes måde ved fx at gå tur med forfatterne på et særligt sted i forhold til bogen. Det rigtig gode er, at de ikke holder sig tilbage med personlige meninger, noget, de er blevet klandret for, men noget, som jeg synes, giver en vedkommende indgang til litteraturen. De er heller ikke altid enige; Nanna er fx ikke så meget til det ‘langhårede’, men mere til historier med sjæl og handling. Der er ingen kultursnobberi, men i stedet nuancerede holdninger og ærlige meninger. Og en kæmpe passion for bøger! Hør med lørdag 10:03.

Det andet tip er DR2’s nye tv-satsning, litteraturprogrammet Tekst-TV, som har premiere i morgen aften. Programmet skal formidle litteraturen bredt og bliver”alt andet end støvet og højpandet” og til en bred skare af læsere. (Det undrer mig dog, at programmet bliver sendt klokken 23 om aftenen – det er da ikke en passende tid at nå bredt ud på! ) Programmet kommer til at handle om alt fra skønlitteratur, tegneserier og krimier til interviews med kendte om bøger, der har ændret deres liv.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s