Hvad læser dem, vi stemmer på?

Ja, så oprandt dagen! Den store sæt-krydset-dag, hvor vi fejrer demokratiet, den demokratiske proces og forhåbentlig måske en ny regering! Og jeg personlig synes, at kulturen, og i særdeleshed litteraturen, har spillet en alt for lille rolle i valgkampen. Fy, Per stig Møller! Kulturens betydning for vores velbefindende, udvikling og fornøjelser er druknet i økonomiske termer og lidt for meget skænderi. Og lider i det hele taget under, at vores nuværende kulturminister hellere vil være udenrigsminister. Nå, nok sure opstød fra mig i dag. Hvis ikke vi kan få litteraturen på dagsordnen, kan vi ihvertfald lure med på, hvad politikerne læser – både de blå og de røde:

Helle Thorning-Schmidt:  Tom Wolfes ’Forfængelighedens bål’. Om et samfund uden sammenhængskraft og om et ufrit folk.

Simon Emil Ammitzbøll: Edvard Brandes gamle kronikker ’Politik, magt, ret’.

Per Stig Møller: Peter Høegs ’Elefantpassernes børn’. Per Stig: “Om natten vil jeg læse en god roman, der folder et tema, en familie, en tid ud, hvor man kan leve sig ind i personerne.”

Ole Sohn: ’Vredens druer’ af John Steinbeck. Om bønders sociale situation i Oklahoma i 1930’erne og deres drøm om bedre tider i Californien – en klassisk konflikt mellem det gamle landbrug og den ny rå kapitalisme, og de prøvelser, menneskene bliver udsat for.

Reklamer

2 thoughts on “Hvad læser dem, vi stemmer på?”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s