Drengen der ville smage en kebab

 

En hot dog med rød pølse – det ved man, hvad er! Men bare fordi vi kender den, betyder det  ikke, at den er bedre end sushi eller en forårsrulle eller en burger. I denne spritnye børnebog åbnes der op for en anderledes tilgang til fremmedhed og integration – nemlig gennem mad og det at smage mad fra forskellige kulturer. I børnebogen Drengen der ville smage en kebab går en lillebror jagt efter det, hans storebror har fortalt ham, er verdens bedste mad – en kebab. Han ved dog ikke, hvad en kebab er og smager på alt mulig forskellig mad fra alle mulige forskellige lande, før han endelig får fat i  en ornli syg kebab fra Tyrkiet. Ifølge forfatteren Kim Langer er bogen en hyldets til åbenhed overfor mangfoldigheden, hvilket forklarer, at drengen elsker alt det, hans smager – og ikke kun den danske hot dog.

Når det er sagt, så synes jeg, at historien er noget flad og kønsløs. De forskellige kulturer repræsenteres af stereotype karikaturer, og det er der intet i vejen med, hvis historien var sjov, men det er den desværre ikke. Lynhurtigt fornemmer man som læser, hvordan fortællingen er bygget op; der er ingen overraskelser eller kant i fortællingen og alt i alt er den lidt kedelig. Det, der bærer den oppe er mest af alt Mårdøn Smets illustrationer, der er skægge og skøre. Og det er ikke helt nok.

PS: Fås også som app.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s