Valgflæsk!

Så blev der endelig udskrevet valg, og hvilken lejlighed er bedre end nu til at fordybe sig i nogle af de romaner om dansk politik og folketingsvalg, der findes. Og i dag får du tre af slagsen:

Falske stemmer af Anne Sofie Allarp - forside

Den helt nye roman om dansk politik er Falske stemmer af Anne Sofie Allarps. Jeg har ikke selv læst den, men den har fået både ros og ris med på vejen. Den skulle være super underholdende og godt skrevet, men dens personer er efter sigende taget direkte ud af dansk politik, så man nærmest kan sætte et virkeligt navn på dem. Og forfatteren har da også arbejdet i en årrække som sekretær for socialdemokratiet.

 

Hanne-Vibeke Holsts trilogi om dansk politik er ikke til at komme udenom i denne sammenhæng. Velskrevne, troværdige, menneskelige og underholdende. Ikke underligt hun fik De Gyldne Laurbær (boghandlernes pris) for den sidste i serien.

 

Kongekabale af Niels Krause-Kjær kender du sikkert som film, men filmen er altså baseret på denne roman om en beskidt dansk valgkamp! En roman med, efter sigende, mange lighedspunkter med Det Konservative Folkeparti. (Romanen er fra 2000, så det er nok ikke dagens konservative.)

Når det så er sagt, så er det utrolig svært at finde romaner om dansk folketingspolitik – måske ikke det hotteste emne, men vigtigt. Og det klær’ litteraturen at holde sig ajour med virkeligheden. Også når det gælder politik.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s