3 bøger, der gjorde en forskel for mig

Det lyder stort, ik’?! Men det er det også. Jeg mener faktisk helt ærligt, at den rigtige bog på det rigtige tidspunkt kan gøre en verden til forskel for dig og få dig til at læse endnu flere bøger. Jeg har mange af sådanne bøger, og i dag vil jeg fortælle dig om tre, der har gjort en forskel for mig. Del med os, hvilke bøger, der har gjort en forskel for dig!

Til sommer, Nattens kys og Hjertets renhed af Hanne-Vibeke Holst. Jeg læste dem igen og igen, da jeg var ung, og de gav mig en fornemmelse af, at man via bøger kan genkende problemstillinger og komme fascinerende dybt ind i andre menneskers verden. At Louise, Stine og Anders fra bøgerne var virkelige personer, fordi de er skrevet så godt frem.

Adrian Moles dagbøger af Sue Townsend. Teenageren fra middelklassens England. Med helt almindelige op- og nedture  – dog præsenteret på yderst dramatisk vis og med HUMOR! Bøgerne er først og fremmest frygtelig sjove. Jeg fik øjnene op for velskrevne sætninger, og hvor vildt underholdende bøger kan være.

Lola Baidels digte. Min fars nye kone Lotte kom ind i mit liv, da jeg var 13 år. Og midt i al forvirringen bragte hun med sig: Lola Baidel. De enkle, hverdagsagtige, ligefremme digte gik lige i hjertet på den unge Amrit med alle de mange følelser.

Reklamer

6 thoughts on “3 bøger, der gjorde en forskel for mig”

 1. Åh ja, Louise-bøgerne – dem elskede jeg også!
  En anden bog, der popper op, når jeg tænker på “den unge læsende Helle”, er Bo Green Jensens “Dansen gennem sommeren”. Den elskede jeg!
  Og så læste jeg Tove Ditlevsens digte og øvede mig at kunne dem udenad 🙂

  1. Tove Ditlevsen har også en særlig plads hos mig! Og det der med at øve sig på at kunne dem udenad, det gjorde jeg også – tror det var fordi, jeg var fascineret af filmen og af Esther, der mumlede sine digte ud i natten, mens hun tyggede tankefuldt på en blyant og havde underligt tøj på!

 2. Tak for sidst, Amrit. Selvom det var en trist anledning, så var det dejligt at se dig “in real life” igen 🙂

  Hanne Vibeke Holsts bøger var også en stor del af min spæde ungdom. Bøgerne om Adrian Mole læste jeg ikke, men så til gengæld serien (i Zig Zag, tror jeg).

  Lola Baidel har jeg aldrig rigtig taget til mig… Jeg var lidt af en rebelsk teenager med et stort indre liv og Michael Strunges digte åd sig lige ind i mit rebelske (og selvdestruktive) sind… Desuden elskede jeg John Irvings skæve univers i især “En Bøn for Owen Meany” (den er stadig den dag i dag den bog jeg har læst flest gange… måske lige bortset fra Bibelen) 🙂

  God lørdag til dig, Amrit. Jeg vil – efter endnu engang at måtte opgive Jan Kjærstad – forsøge om jeg ikke kan få læst lidt lettere tilgængeligt litteratur. Pyha jeg synes det er svært at finde luft i hverdagen til at sidde i læsehjørnet og bruge lidt kvalitetstid med en god bog!

  1. Også skønt at se smukke dig! Zig zag – det havde jeg nær glemt! Fantastisk program med en underlig grøn drik!
   Uha, Michael Strunge! Så har du haft en mørk side i dig! Husker ham tydeligt fra danskundervisningen – fascinerende dyster.
   Har jo selv opgivet Jan Kjærstads trilogi – fænger ganske enkelt ikke i starten. Hvis du er lidt hængt op, så se det som et mål bare at læse tre sider på en dag. Så du føler, du er i gang.
   Knus til dig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s