Det er overhovedet ikke noget for en litterat…

…alligevel har jeg læst dem alle! Da jeg startede på litteraturvidenskab, var jeg så benovet over at være i så fint litterært selskab, at jeg havde to bogreoler derhjemme. Den ene, den største, stod i stuen og var fyldt med fine værker, klassikere, eksperimenterende litteratur, poesi, og det var synd at sige, at jeg havde læst dem alle. Den anden reol var gemt væk og indeholdt alle de bøger, som jeg ikke kunne være bekendt at læse, troede jeg, i kraft af mit nye fine studium, og som selvfølgelig var godt brugte. Med tiden har jeg lært at stå ved mine læsevaner og mine forskellige litterære behov alt efter humør og overskud, for nogle bøger læser jeg alene for at blive underholdt, et hurtigt fix, andre for den litterære kvalitets skyld. I dag deler jeg min bogreol nr. to med dig – eller rettere: Jeg deler de bøger med dig som jeg er flovest over at have læst, men som jeg desværre har fundet ret så underholdende. Sig det for guds skyld ikke til nogen! Og læs dem endelig ikke selv da!

Puha, den værste af slagsen. Klæbrig, useriøs og med et forfærdeligt ukompliceret sprog. I den grad underlødig – føj føj!

Kvinde på spring

Ikke forfærdelig chick-litt, men forfærdelig mommy-litt. Om at være mor med for lidt tid og for store ambitioner. Noget vi I alle kender til. Om at købe en kage til skolefesten og slå lidt i den for at få den til at se hjemmelavet ud. Godt det ikke er mig!! Forfærdelig bog da!

Føj for en kommerciel litterær undergravelse! Sådan en wanna be videnskabelig roman. F… hvor kikset!

Reklamer

14 thoughts on “Det er overhovedet ikke noget for en litterat…”

 1. Åh hvor befriende… Det er nemlig lige præcis sådan, det skal være – seriøs litteratur til nogle tidspunkter og typer af humør, og det mere letbenede til andre. For eksempel læste jeg en roman på 450 sider i min sommerferie med to små børn – det er da meget godt klaret… Men blegner måske lidt, når jeg fortæller, at det var “Den klareste stjerne” af chik-litens moder Marian Keyes.

 2. Jeg istemmer de andre, og siger sikke et dejligt, befriende indlæg. Nogen gange skal der altså lidt nem og letlæselig litteratur til, som kan fungere afveksling fra de mere litterært korrekte bøger 🙂

 3. Åh, Shopaholic kunne jeg simpelthen ikke holde ud til at starte med – især fordi den var skrevet i nutid, og det hader jeg bare – men jeg var højgravid og kedede mig bravt, og så læste jeg den. Og den næste…og nu har jeg dem alle sammen, som alle sammen er fuldstændig pløjet igennem. Marian Keyes er også at finde på min bogreol.

 4. Så modig du er 🙂

  Jeg er på Dan Brown, og har nydt en enkelt Keyes (Rachels holiday) samt Bridget Jones’ dagbog…

  Kan en litterat forøvrigt elske Stephen King?

 5. Jeg har en (klog) veninde der simpelthen eeelsker bøger fra Virkelighedens Verden. Hun bryder sig ikke om dén side hos sig selv, og er ekstremt flov, så hun er meget taknemmelig for bibliotekernes selvbetjeningsautomater.

  🙂

 6. Skønt, skønt, skønt – endelig noget “ikke-lødig” litteratur! 🙂
  Til listen kan føjes den store stak Rosamunde Pilcher (jeg har liggende bag de “rigtige” bøger i min reol – de er arvet fra farmor…)
  Tak for god læsning!
  Karina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s