Hvilken bog fik du aldrig læst?

Jeg er litterat, og når man præsenterer sig som sådan, spørger folk så: “Ej, har du så læst den-og-den? Den er vildt god!” Og det har jeg så ikke. Jeg læser og læser og når alligevel ikke en tredjedel af alle de bøger, jeg har planer om at læse. For nogle bøgers vedkommende går det nok, men for andre er det en dødssynd! Her er tre af dem, jeg ikke har læst, hvor jeg synes, det er decideret pinligt:

Forbrydelse og straf - Dostojevskij, Fjodor

Forbrydelse og Straf af Fjodor Dostojevskij. Et mesterværk. Must-read for en litteraturfashionista.

 

 

 

 

 

Ringenes Herre 1-3

Ringenes Herre af Tolkien. Elskede filmene. Hader de tykke bøger med de lange naturbeskrivelser.

 

 

 

 

 

 

 

UlyssesUlysses af James Joyce. Men igen: Hvem har egentlig læst den?! Ægte (som Anine ville sige)? Ved godt, det er et mesterværk, men 700 sider om én dag! Pernittengryn!

Hvilken bog fik du aldrig læst?

Reklamer

9 thoughts on “Hvilken bog fik du aldrig læst?”

 1. Haha! Dette indlæg får mig virkelig til at smile. Naturligvis har jeg alle tre værker stående herhjemme. To af dem endda i flere udgaver. Men kun én af dem er læst – sådan ægte. Gæt hvilken?? 😉

  1. Du har naturligvis været en god elev og har læst Forbrydelse og Straf! Og har ikke, som Rikke punkede mig for på facebook under dette indlæg, blæst stort og flot på pensum! (Når jeg turde!) 🙂

 2. Altså, jeg har Brødrene Karamassof stående – og jeg er begyndt på etteren flere gange, men jeg kan altså ikke komme videre. Drømmer dog stadig om at få tid, overskud og ro til at læse det værk som mange betegner som verdens bedste absolut bedste roman…. Hmmm

 3. He. Det er faktisk Joyce. Som jeg skulle have ‘hjælp’ til at komme i gang med, men derefter er endt med at holde rigtig meget af….

  Nu bliver det lidt pinligt (og muligvis ret så afslørende) men: Vi havde da aldrig Forbrydelse og Straf på pensum, så vidt jeg husker?? Var det ikke valgfrit kursus mellem denne, Kafka og Dante?

 4. Uha, mange! Og også bøger, som jeg er gået i gang med, har nydt at læse – og så er jeg bare på et tidspunkt gået i stå… 8seneste eksempel er Robeto Boleños De vilde detektiver. Og jeg ved, hvor svært jeg har det med at komme tilbage til bogen, når det sker, før jeg bliver nødt til at gemme den et par år og starte forfra.
  Alle dem, jeg ikke er startet på trods alle gode intentioner, har jeg jo bare stadig til gode…

  1. Har De vilde detektiver stående til snarlig læsning – har hørt meget godt om den. Jeg gik i stå i Ejersbos Afrika-trilogi og kan ikke komme i gang igen. Hader at gå i stå!

 5. I lørdags skældte min veninde mig ud og kaldte mig for kultursnob pga. noget jeg engang for længe siden sagde (og glemte igen): Jeg påstod åbenbart, at jeg bare ikke orkede kaste mig over de bøger, som alle andre læste. Det drejede sig dog ikke om klassikere som Ulysses (jeg er 4 gange gået i stå i kapitel 7) eller Forbrydelse og Straf (står ikke engang på min hylde – semilitterat!). Emnet var Stieg Larssons nu filmatiserede og overeksponerede semisadistiske krimi-trilogi (som jeg stadig ikke har læst, men filmene er underholdende). Anyways, så blev jeg ikke flov over min udtalelse – for sådan har jeg det faktisk stadig – jeg blev blot ked af den måde, hvorpå hun tolkede det sagte. For det var på ingen måde et udtryk for kultursnobberi – jeg bladrer gerne i min mormors sladderblade, jeg elsker “Friends” og “Grey’s Anatomy” og jeg er meget mere til fadøl og festival end jeg er til vin og violin. Men ofte bryder jeg mig ikke om disse de allermest læste bøger, og jeg vil hellere ærligt kunne svare, at jeg ikke har læst Da Vinci mysteriet end jeg vil skulle forsvare mit synspunkt hver gang jeg bliver spurgt om min mening. Med al forlov:). Nogle bøger får jeg aldrig læst, hvorimod jeg glæder mig til at læse andre – som Ulysses – når jeg engang bliver gammel og klog…..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s