Undskyld, men vi læser altså!

Så er der godt nyt til alle, der tror bogen er død, eller at vi (=de andre!) ikke gider læse mere. Merete gjorde mig opmærksom på denne artikel i Politiken, der slår fast, at selv om bibliotekerne lukker på stribe, så låner vi altså som aldrig før! Fedest! Faktisk er biblioteket den mest besøgte kulturinstitution om året! Og – hold nu fast – Dansk Biblioteksforening har lavet en undersøgelse, der blandt andet viser, at børn og unge, der bruger biblioteket jævnligt, har større sandsynlighed for at gennemføre en uddannelse! Den er dælme værd at tage med.

Men for nu at hælde lidt malurt i bægeret, så ser fremtidsudsigterne alligevel dystre ud. Ikke på grund af jer lånere, men fordi politikerne lukker biblioteker eller gør dem selvbetjente for at spare penge. Formanden for Bibliotekarforbundet Pernille Drost siger:

“Danmark har været kendt som et af de bedste bibliotekslande i verden, og det er vi ved at afvikle.”

Vi vil gerne låne bøger og andet, vi vil gerne mødes på biblioteket og drikke kaffe, hygge, lege og lave lektier, men det er ikke fedt at skulle køre vildt langt for at komme til det, ligesom det heller ikke nytter, at der ikke er nogen at dele læseglæden med, blive inspireret af og lege med.

Og sparer vi mere, får vi da slet ikke flere steder som det fantastiske Hjørring Bibliotek!


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s