Anbefalelsesværdig læsning til dig

Jeg kan ikke lægge den fra mig. Vasketøjet hober sig op, græsset skal snart slås med le, og smørret står ude hele dagen – for jeg læser. I denne her:

Lad kun verden tumle sig af Column McCann er must-read! Den drejer rundt om New Yorks akse i 1970erne med mennesker i fokus. Luderne i Bronx’ allerværste kvarter, der har lov at tisse i den dedikerede troende munk Corrigans lejlighed, den rige Claire, der har mistet sin søn i Vietnamkrigen og mødes med en lille mødregruppe af højst forskellige og mindre velbeslåede mødre i samme situation, kendis-kunstnerparret, der fester igennem i højeste gear, men som bliver bødler af det høje gear, og mange flere. Rammen om det hele er Philippe Petits legendariske linegang på et tov spændt ud mellem de hedengange World Trade Centres tvillingetårne. En linegænger 110 etager oppe i fuldstændig harmoni med sig selv, sine line og luften. Så højt oppe kan ikke engang kendisparret komme på deres euforiserende stoffer.

Der er sætninger så smukke, fordi ordene i sig selv er smukke, og fordi de erkendelser og billeder, der opstår af sætningen, er så indsigtsfulde og præcise. Jeg er i dén grad berørt og næsten ærgerlig over, at jeg kun har omkring 100 sider tilbage. En bog man æder i en stor forslugen mundfuld. Lån den, hvis du falder over den og nyd sproget, historierne og de fantastiske menneskeportrætter.

Reklamer

9 thoughts on “Anbefalelsesværdig læsning til dig”

  1. Du sælger litteraturen for godt!! Jeg har næsten stress over alle de bøger jeg gerne vil læse, som du har anbefalet. Har nu tre stks liggende på nathylden, hvoraf jeg kun er igang med den ene….har nu lyst til at toppe bunken med osse denne!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s