Feel every word…

Så er jeg frisk tilbage med læseopildnende ord og tips til dig – og hvor har jeg savnet bloggen i ferien! Er åbenbart blevet dødafhængig af at blogge med dig og læse dine kommentarer.

Og jeg er tilbage vildt inspireret! I min ferie var jeg nemlig en tur i London og Richmond, og her besøgte jeg boghandlen WHSmith, som arbejder med at sælge og formidle bøger ud fra sloganet: FEEL EVERY WORD! Det er da i sandhed et slogan, der rammer det essentielle ved at læse – nemlig at blive rørt ved! Flyttet. Udviklet. Beriget.

Følgende tre punkter gjorde, at jeg blev ret imponeret af denne boghandel, som udefra set ikke syner specielt innovativ:

 1. Overalt i de tre etager med bøger var der sat små håndskrevne kort fast, som fungerede som små anbefalinger eller beskrivelser af bøgerne. Og det var beskrivelser med kant, fx kunne der stå “denne bog er super læseværdig, fordi…, men du skal lige være tålmodig, for starten er virkelig langtrukken”. Korte ærlige og nuancerede beskrivelser med læseoplevelsen og ikke kun salget for øje. Impressive – som vi siger derovre.
 2. Personalet var engagerede, hjælpsomme læseheste!
 3. Der var masser af bøger! Et fedt, bredt udvalg! (Og bøger er billige der – så købte elleve!)

Så søde du: Vi skal i gang med en læseværdig sensommer, efterår og vinter – og det kan kun gå for langsomt!

Kærligst Amrit

PS. Husk “Månedens bog”!

Reklamer

9 thoughts on “Feel every word…”

 1. Hej Amrit
  Dejligt at have dig tilbage igen 🙂
  Ja, vi har nogle dejlige boghandler herovre i England. Men de lider under de billige priser på internettet og i supermarkederne.
  Borders er en kæmpe boghandel, hvor du nemt kan bruge hele dagen, og så har de altid en Starbucks i midten 😉

  1. Kaffe og bøger – hvilken herlig kombination! Hvor er du heldig, Lone, at bo i et land med så billige bøger og så god service! Og ja, det er med at støtte boghandlerne, så de ikke forsvinder, for dermed forsvinder måske også den engagerede bogelskende ekspedient og den inspirerende tilgang til det at købe en god bog!

 2. Dejligt at du er tilbage – håber du har haft en skøn ferie.
  Spændende ser det ud med den boghandler i London – jeg må vist snart besøge byen igen…og JA vi må holde fast i at støtte de gode boghandlere. Jeg har vist tidligere nævnt den lokale boghandler på Godthåbsvej, men det skader vist slet ikke at sige den slags flere gange. Dér får man altid en kyndig og inspirerende vejledning, når man køber bøger til sig selv eller til andre, og man er ikke det mindste i tvivl om, at ejerne og de ansatte elsker at læse.. De har endvidere et skilt i butikken, der siger, at man gerne må røre ved bøgerne, hvilket jeg rigtigt godt kan lide. Ha´en dejlig dag.

  1. Ja, din boghandler på Godthåbsvej er god! Simpelthen. Og det ER fedt, når man må røre ved bøgerne – mere af det, tak. Og også til børn. Det er jo ikke hellige køer, vi rører ved. Go dag 😉

 3. Jeg havde præcis den samme oplevelse i to forskellige boghandler, da jeg var i Trier sidste efterår: Små håndskrevne minianmeldelser ved bøgerne. I den ene forretning var det medarbejderne, der havde ført pennen, i den anden kunne brugerne også være med.

  Det påvirkede ikke som sådan, hvad jeg købte, men det gav helt klart en rar og god fornemmelse: Her færdedes folk, der virkelig holdt af bøger og af et ærligt hjerte mente, at jeg burde læse dem. Den får man altså aldrig i et supermarked, selvom bøgerne måske koster det samme.

  1. Og det fedt, når også brugerne må skrive kommentarer. Elsker det fællesskab, der opstår, når man deler læseglæde. Visse biblioteker har også haft forsøg med at lade lånerne skrive anbefalinger til bøger.
   God dag 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s