Vælger du bøger efter forsiden?

I går sad jeg på en café på Istedgade med to kloge damer, der ligesom dig læser med herinde og som har mange skarpe iagttagelser omkring litteratur. Vi kom til at tale om forsider. Bogforsider. Og om at vælge eller ikke vælge en bog efter dens forside. Og kender vi det ikke allesammen: Vi står på biblioteket med en bog vi muligvis vil låne. Er det én, vi ikke har lånt før, kigger vi jo på den på grund af titlen, forfatternavnet eller på grund af en smuk forside. Og derefter læser vi bagsideteksten. Og omvendt – lader vi så ikke bogen med den kedelige forside stå? Eller hvad?

Fra mit freelancearbejde for forlag ved jeg, at der lægges mange kræfter i at få grafikerne til at kreere en så smuk forside som overhovedet muligt – så en forside er IKKE ligemeget. Omvendt burde vi jo se igennem den og vægte indholdet. Trods alt er det jo det, der tæller.

Hvad mener du? Hvad betyder forsiden for dig?

Tre af mine de fine:


 

 

Og husk konkurrencen!

Reklamer

4 thoughts on “Vælger du bøger efter forsiden?”

  1. Omslaget er super vigtigt. Man kan selvfølgelig sige, at indholdet er det vigtigste, men der skal jo være et eller andet, der vækker vores opmærksomhed og får os til at vælge bogen. Jeg har haft rigtig mange gode læseoplevelser, som er startet med omslaget. Derimod læser jeg sjældent bagsideteksten, selv om jeg er klar over, at den også er super vigtig. De fleste af de bøger jeg læser, er enten fordi jeg har fået dem anbefalet, fordi det er bøger udgivet på forlaget, hvor jeg arbejder eller fordi bogen har en forside, der vækker min opmærksomhed.

    1. Og hvad er der lige med bagsidetekster?! Jeg læser dem stort set heller aldrig, men det er fordi, jeg synes, de tit er så frygtelig dårligt skrevet og alt for ofte giver plottet væk. Gad vide om man skulle specialisere sig i at skrive bagsidetekster?!

      God dag, Anette!

      Kh Amrit

  2. Kloge kvinder!! Jeg var engang ved at købe en computer, fordi jeg syntes tastaturet var flot… Min bror og far rystede opgivende på hovedet. Kan det være en kvindeting, det der med, at omslaget skal være flot? Jeg tror også på det med anbefalingerne – og så er det jo, at jeg endnu engang bare kan sige HURRA for din side og de gode anbefalinger til litteratur til børn og voksne. Som barn var det ret vigtigt for mig, at omslaget var tiltalende – men om det er fordi at jeg var pige-barn og ikke drenge-barn, ved jeg ikke. Stort knus til dig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s