Bøger til tween-pigen

Forleden dag fik jeg en mail fra den mest fantastiske mor Anette. Hun skrev blandt andet:

Jeg har en datter, der netop er fyldt 10 år og så småt bevæger sig ind i teenagernes række. Jeg  vil så gerne “hjælpe” hende i denne proces. Jeg har/er altid været ærlig over for hende, så heldigvis stiller hun mig gerne spørgsmål om mangt og meget. Jeg tænkte, om du har nogle erfaringer med bøger om emnet?

Det er da en omsorgfuld mor – jeg blev helt rørt. Jeg skrev straks til Anette og spurgte, om jeg ikke måtte lave et blogindlæg om emnet, fordi jeg er sikker på, at I er mange, der kan nikke genkendende til problematikken. Jeg har sammensat nedenstående liste med lidt af hvert til tween-pigen. Tweens er børn ‘in between’ barn og teenager – altså de 8-13 årige. De tænker, føler og opfører sig helt anderledes, end vi selv gjorde i den alder, og derfor kan det være nødvendigt med nye litterære bud på, hvordan vi på bedste måde kan hjælpe de store børn. Og give dem ballasten til at være sig selv.

Nice eller nederen af Kirsten Ahlburg. Superrealistisk dagbogsroman til den unge pige, der har brug for viden om eller at genkende sig selv i den tidligere pubertet.

Tweens af coach og underviser Pernille W. Lauritsen og familiecoach Pia Beck Rydahl. Tweens forsøger at styre deres nye indre kaos ved at se ud og opføre sig som cool teenager, selv om de stadig er lige bløde indeni. Denne fagbog til dig handler om viden om og værktøjer til, hvordan du med kærlighed tager din tween i hånden på hans eller hendes præmisser.

Skumle skiderikker og lyserøde skyer af Gitte Winter Graugaard.
Om problemerne omkring, at veninder ikke nødvendigvis går i puberteten og 
begynder at interessere sig for drenge samtidigt. Mister man så hinanden? 


Elsker dig af hele mit jærte af Unni Lindell, Kærlighedskødboller af Mette Vedsø og Onde mobilfotos af Jørn Jensen: Letlæste bøger om forelskelse, venskab, kærlighed, kulturmøder og mobil-chikane.


Jørn Jensen har skrevet en mængde fantastiske bøger i letlæsningsgenren. Bl.a. Sofie-serien; om alle mulige emner inden for tween-universet. Også i den emnemæssigt tungere ende som det ses herover.

Serien Allie Finkles regler for piger af Meg Cabot. Om at flytte, være ny og om veninder.

Alle bøger fås på biblioteket.

Rigtig god weekend!

Kærligst Amrit

Husk også konkurrencen her!

Reklamer

2 thoughts on “Bøger til tween-pigen”

  1. En rigtig god serie til de unge tweens er Camilla Wandahls serie: Veninder for altid. Der er fire bind i serien og to mere er på vej. Den er til fra piger fra +9 år.

    Til de lidt ældre piger kan jeg, når det gælder faglitteratur, på det varmeste anbefale Annli Frolov og Marianne Egesens Sådan piger! og til drengene Chavez Perez’ Respekt drenge!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s