De store drenge skal også (blive ved med at) læse!

Der er flere af jer, der har efterlyst litteratur til store drenge – altså drenge på ca. 10-13 år. Og det vil jeg vildt gerne være med til, for de skal dælme blive ved med at læse og udvikle sig og fordybe sig og opleve og og og…!!! Her kommer fire af de super gode til lidt forskellige drengetyper og interesser:

Pitbull-Terje går amok og Pitbull-Terje og kampen mod børneværnet af Endre Lund Eriksen. Om venskab, omsorgssvigt og om, hvordan det er at være barn – alt sammen på den helt gode måde.

Serien om Antboy af Kenneth Bøgh Andersen. Om kiksede Pelle fra 6., der bliver bidt af en tissemyre og udvikler overnaturlige kræfter.


 

Adam den tredje i fjerde af Torun Lian. Om mobning.

100 kys af Emilie af Mogens Lyhne. Om følelser, piger og forskellen på net-kærlighed og IRL-kærlighed. (=In Real Life!!)

 

ENYO BOG + APP. Fantasy og eventyr.

 

Reklamer

7 thoughts on “De store drenge skal også (blive ved med at) læse!”

 1. Tak for super gode anbefalinger.
  Jeg har lige meldt mig som fast læser af din blog, i det at litteraturanbefalinger, hvadenten de er til store eller små, altid er brugbare for mig som lærer. Jeg har ikke vildt meget litteratur i min portfolio endnu, så jeg låner lidt anbnefalinger herfra 🙂 Tak.

  Nu vi er ved anbefalinger… Skal have en 8. klasse til næste år, men en blandet flok drenge. Nogen af dem læser rigtig godt, nogen slet ikke. Har du nogen gode anbefalinger jeg kan sende videre, så de eventuelt kan reserevere på hovedbiblioteket i ferien?

  På forhånd tak. Og tak for en god blog.
  Hilsen Anne Lotte

  1. Kære Anne Lotte.

   Tak for dine roser! Dem tager jeg imod med kyshånd 🙂 Dejligt, at du læser med og i den grad kan bruge det, jeg skriver. Jeg har kigget på bøger til drenge i 8. klasse, og udover dem jeg har nævnt i dagens indlæg, tror jeg følgende vil være gode til de knap så gode læsere:

   Glenn Ringtveds serie “Dreamteam”. Fodboldbøger for drenge på 10-12 år – derfor tænker jeg, at de er gode til de 13-14-årige, der læser knapt så godt.

   Jørn Jensens serie “Koldt blod”: Masser af gys og spænding. (Kan læses fra 10 år og op).

   Sally Altschulers serie “Zone 5” – også masser af spænding. Fra 10 år og op.

   Jeg tror, at det er vigtigt, at bøgernes indhold er spændende, så de ikke virker ‘pattet’ 😉 Og det kan de sagtens være, selv om der er luft mellem linierne og et overskueligt sidetal.

   Se også listen over aldersindelte bøger til drenge nederst i dette indlæg: https://amritmariapal.com/2011/04/18/tag-pa-biblo/

   Og spørg endelig igen, hvis der er mere, du vil vide.

   God weekend!

   Kærligst
   Amrit

 2. Et rigtig godt bud på bøger til drenge (+12 år) er Tim Bowlers serie Blade. Det letlæste, action og spændingsmættede bøger. Som min egen 12-årige sagde, “de går i gang med det samme, man skal ikke læse en masse kedeligt først. Det er fedt!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s