Delte meninger mellem min datter og jeg om Pelle Haleløs

Jeg ved ikke, om det er fordi, det snart er sommerferie og dermed en død periode for forlagsbranchen, eller om det er på grund af den nostalgiske retro-bølge, der hærger i hobbit-land, hvor tøj, legetøj og bøger meget gerne må minde om noget fra mors egen barndom, før vi køber det. Der bliver i hvert fald satset pænt på en revival af gamle travere. (Husk Cirkeline, som jeg skrev om her.) Men det er ikke alt, der er godt, bare fordi det er gammelt og velkendt. Herunder Pelle Haleløs. Dog vil jeg skynde mig at sige, at Pelle Haleløs også har gode ting kørende for sig. Når jeg spørger Anine, hvorfor hun synes historierne er gode, siger hun: “Fordi at så siger Mons noget dumt, og så siger Pelle noget dumt.” Jeg er enig med hende i, at konflikterne i bøgerne er ok, fordi de ikke er for ‘pæne’, og de forskellige kattefigurer er også gennemførte, men jeg synes, bøgerne er for ‘sort-hvide’ og med en alt for tyk (1970’er) morale. Men måske er det netop det, et ukompliceret barn som Anine har brug for, for nu har vi ihvertfald læst dem stort set hver aften i to uger.

Reklamer

2 thoughts on “Delte meninger mellem min datter og jeg om Pelle Haleløs”

  1. Uh, tiden er desværre løbet fra Pelle Haleløs hjemme hos os, hvad angår den førstefødte prins Valdemar… Prins Valdemar har sine egne (meget bestemte) meninger om, hvad der er for små (patte) børn og hvad der er for store (seje) drenge, som ham selv… men der er håb at hente hos den andenfødte prins Storm, så dem må jeg straks introducere for ham. Forudsat naturligvis, at jeg kan få vristet Bamses historier ud af favnen på ham, for det er favoritten i øjeblikket :o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s