En gedigen krimi

Jeg har netop læst den nye krimi Forsvundet af amerikanske Lisa Gardner. Hun har fået rosende ord med på vejen, og jeg var da også et langt stykke hen ad vejen på: Den alkoholiserede politikvinde Lorraine Conner kæmper med svære traumer efter en voldsom politisag. En aften bliver hun bortført. Hendes mand, tidligere profiltegner ved FBI, deltager i efterforskningen. Og er dybt ulykkelig. Han har for nyligt forladt hende for at presse hende til at holde op med at drikke, men føler samtidig, at han har svigtet. En anden, der er blevet svigtet er 7-årige Dougie, opgivet af myndighederne på grund af sin voldsomme adfærd. Lorraine har for nyligt undersøgt Dougies påstande om, at hans plejefar slår ham, men Dougie føler, at hun har løjet.

Krimien har, hvad den skal have – et godt tempo, spænding, og interessante personer, men starten er noget tung i det, og det er som om, at personerne aldrig rigtig kommer helt tæt på. Og så foretager Lorraine sig nogle lidt usandsynlige ting i sit fangenskab. Ligesom det er påfaldende lidt, der bliver talt om de abstinenser, hun må have.

Jeg synes klart, den er værd at læse, men den når ikke toppen af poppen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s