Indtil videre: En af årets bedste!

Hvis du kun skal læse én bog i sommerferien, så lad det for guds skyld være Jonathan Franzens Frihed! 

Den handler om Walter Berglund og hans kone Patty, der kæmper med hinanden og med at finde nye og bedre måder at være mennesker, forældre, ægtefæller og familie på. Man følger dem fra high school- og collegetiden, og frem til de er midaldrende. Undervejs dykkes der ned i barndommens og bedsteforældrenes historier, ligesom vi følger Walter og Pattys børn, Joey og Jessica, fra barndom til de er voksne.  Romanens store temaer er utroskab eller kærlighed (!), familie, frihed, kultur, natur og penge.

Franzen kritiserer blandt andet Amerika som symbol på uendelige muligheder, når bare man vil det nok. Og også krigen i Irak bliver diskuteret, men Franzen er nuanceret; han leverer ikke blot en ensidig omgang kritik, som vi allerede har hørt til døde, men sætter gang på gang fingeren på USA’s ømme punkter og trækker sig så og lader romanens personer om at diskutere – også efter romanen forlængst er lukket.

Et super portræt af vores relationer til hinanden og af det moderne USA! Og så skriver han pi…godt!

Her i det nye nummer af BogMagasinet kan du læse hele min anmeldelse af romanen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s