Feriebog matcher ferieby

Jeg har lavet lidt research på vores foretrukne feriemål i 2011, fordi jeg godt kunne tænke på mig også at give dig en litterær oplevelse af din feriedestination. Derfor har jeg sammensat denne potpourri til dig – du må rigtig gerne lægge en kommentar, hvis du har idéer, så opdaterer jeg listen løbende:

New York: Lad kun verden tumle sig. New York 1974. Ludere, en munk, mødre, der har mistet deres sønner i vietnamkrigen, og en lille mand der går på line mellem de to tvillingetårne. Et fantastisk portræt af menneskeskæbner i byernes by. Af Colum McCann.


Egypten: Yacoubians hus. Et farverigt, vedkommende og socialrealistisk portræt af livet i det moderne Cairo, som det tager sig ud for en gruppe vidt forskellige bebeoere i en etageejendon midt i byen. Af Alaa al-Aswany.

 


Marokko: Mandelen. Skrevet af en arabisk kvinde, der bryder med islams tabuisering af sex og af kvinders lystfølelse – på meget lidenskabelig vis! Af Nedjma.

 


Berlin: Berlin Alexanderplatz. Klassiker om en ung mand, der  i 1920´ernes Berlin forsøger at begynde et nyt liv efter at have afsonet straffen for mordet på sin kæreste. Af Alfred Döblin.

 


Thailand: Stranden. En slags Fluernes Herre-bog, der viser den barske side af måden, hvorpå de oplevelseshungrende rygsæksrejsende udforsker den 3. verden ud fra deres helt egen agenda. Af Alex Garland.

 

 

Rom: Historien. Klassiker om, hvordan hverdagen opleves i Rom under anden verdenskrig set med lærerinden Ida og hendes sønners øjne. Af Elsa Morante.

 

 

Barcelona: Vindens skygge. Om drengen Daniel, der af sin far bliver bragt ‘De glemte bøgers kirkegård’ i Barcelona og sætter begivenheder i gang, som rækker langt ud over de fattige år efter borgerkrigen, som romanen foregår i. Af Carlos Ruiz Zafón.

 

 

Ulla skriver: Hvis nogen skal en tur til Nordsverige og omkring Finland, så var Hændelser ved vand af Kerstin Ekmann måske noget … hun formår at skildre dette nordsvenske meget levende og uhyggeligt, og man kan næsten mærke kulden og fugtigheden, når man læser…

Reklamer

4 thoughts on “Feriebog matcher ferieby”

  1. Hvis nogen skal en tur til Nordsverige og omkring Finland, så var Hændelser ved vand af Kerstin Ekmann måske noget. Eller måske ikke – Men hun formår at skildre dette nordsvenske meget levende og uhyggeligt, og man kan næsten mærke kulden og fugtigheden, når man læser……

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s