De stærke kvinder

Kære travle kvinde!

I dag er det de stærke kvindeskikkelser fra litteraturen, der er på banen.  De, der er gode at have i baghånden, når du vil rustes lidt.

Jeg lægger ud med Dronningeofret af Hanne-Vibeke Holst. I den møder du den garvede kvinde i dansk politik, socialdemokratiets formand Elizabeth Meyer, som kæmper for at holde den sygdom skjult, som med tiden vil fjerne hende fra livet, samtidig med at hun forsøger at genvinde den politiske magt og sætte den unge Charlotte Damgaard på toppen. To stærke kvinder med holdninger, spænding og passion!

Jeg vil også minde dig om den finske forfatter Sofi Oksanen, der vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2010 for sin gennembrudsroman Renselse. Aliide Truu er en gammel estisk kvinde, der lever ensomt på landet. Zara er en ung russisk kvinde på flugt fra trafficking og fra  sin alfons i Berlin. Hun søger ly på Aliides gård.
Renselse er en skæbneroman om to kvinder, en ung og en gammel, der mister retten til deres frihed og deres krop, men også en historie om hvor langt kvinder vil gå for at overleve – og for kærligheden, selv hvis den ikke er gengældt.

Kom endelig med flere bud på stærke kvinder i litteraturen!

God dag!

Reklamer

4 thoughts on “De stærke kvinder”

  1. Karen Blixen er jo altid en klassiker.. desuden Herbjørg Wassmos trilogi om Dina og Tora-trilogien… Og så skal vi jo ikke glemme Thit Jensen.. Hmm.. det er jo altsammen relativt modne (eller afdøde) damer! Men ikke desto mindre er bøgerne og jo nok evigt aktuelle :o)

  2. Kære Vivi, da jeg lavede lidt research på emnet, dukkede Wassmos Dina-trilogi også op – må indrømme at jeg ikke har læst den, selvom jeg gerne har villet Thit Jensen er også en jeg aldrig har læst, men som jeg også altid har planer om;-) Jeg er simpelthen så imponerede over alle jer mødre, der, som du Vivi, ligger inde med virkelig brugbar viden om litteratur – keep it coming!

  3. Kristin Marja Baldursdottirs to bøger Karitas uden titel og Karitas, kaos på lærred er fantastiske bøger om en stærk, sej og dragende kvinde. Kan anbefales!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s