Godnat, lille barn

Natten er en gammel mand.
Med en stjærnekappe
over skuldren vandre han
ned ad månens trappe.

Standser på det sidste trin.
Roder i sin taske.
Nipper en tår månevin
af en sølvblank flaske.

Skænker blomsterne en tår
af de dugblå strømme.
Klapper jordens kind og går
ind i dine drømme.

Halfdan RasmussenReklamer

5 thoughts on “Godnat, lille barn”

  1. Årh Amrit, det er mit YNDLINGS børnerim over dem alle. Det er SÅ fint. Tak fordi du mindede mig om det. Der ligger endda et fint billede af Natten med sin stjernekappe hjemme hos mine forældre, som jeg engang har tegnet. Det vil jeg ha’ tilbage, nu da min egen unge er på vej!
    /Signe

    1. Kære Signe! Den tegning ville jeg gerne se! Ja, den må du altså absolut have fat i til bebse-drengen;-) Og det er altså også SÅ fint et digt. Halfdan Rasmussen havde en helt særlig evne til at røre både børn og voksne med sine smukke rim og skabe fine billeder på nethinden.
      Knus fra mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s