Siri H. tæt på!

Så er litteraturfestivalen i fuld gang her i København (se det fulde program), og jeg var i går inde og høre vores allesammens Siri Hustvedt, som jo er forfatter til “Månedens bog” i maj her på bloggen. Udover at være både humoristisk og skarp var hun indfølende og klog, og jeg vil så gerne dele dette guldkorn fra hende med dig, kære travle kvinde:

Siri: Der bliver fortalt masser af løgne både i virkeligheden og i opdigtede historier/fiktion, men uanset graden af opdigtethed er god fiktion følelsesmæssig sandhed! Det du mærker, når en historie rammer dig, er følelser du genkender som sande. Og stor litteratur får dig netop til at erkende ting om dig selv, som ikke ville være kommet til dig uden den givne bog.

Det er jo netop det, vi her på bloggen læser ud fra: Litteratur, der beriger og rykker ved vores opfattelse af verden og os selv. Det giver læseglæde og gør os klogere.

PS. Se med i morgen, hvor du kan vinde månedens bog i juni!!!!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s