Bedste billedbog i 2010

Af og til sker det, at jeg falder over en billedbog, der er så fin, at jeg lige må nyde en sætning igen eller se nærmere på et billede. Sådan er det med Giv den gas, Ine skrevet af den norske forfatter Tore Renberg. Den blev velfortjent kåret til årets billedbog 2010 af det norske kulturministerium. Nu er den så udkommet på dansk, og jeg vil lige starte med at vise dig et par billeder fra den:

Den norske billedkunstner Øyvind Torseter har illustreret den, og han har skabt disse små rum med en blanding af papfigurer, tegninger og fotografier – smukt!

Bogen handler om Ine, der beskrives sådan her: “Hun har lyst hår som svinger når hun går, hun har tabt en tand i undermunden, hun er let til bens og sej i hjertet, og hun hedder Ine.” Smukt og ligetil, ikke?! Og sej i hjertet – hvem vil ikke gerne være det?! Ine og hendes bedste ven lillebroren Hasse går i skoven sammen for at fælde træer. Ine er sej med øksen, og alle dyrene hjælper dem med at bære træet hjem. Bogen er poetisk, smuk og sjov på samme tid. Fuld af legende charme. En oplagt gave! (God fra +2 år.)

Reklamer

1 thought on “Bedste billedbog i 2010”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s