Du kommer ikke uden om dem!

Altså e-bøgerne! Det er min ypperste pligt at holde dig ajour med det nyeste indenfor litteraturens verden, så du ikke selv behøver at gøre det, og i dag vil jeg give dig en kort intro til fænomenet e-bøger og e-bogslæsere. Hvorfor er det vigtigt for dig? Fordi e-bøger er lette at transportere, fordi du kan samle mange bøger på dem til både børn og voksne til eksempelvis sommerhusturen, fordi dine børn vil synes, at det er sjovt og cool at læse på denne måde.

En e-bogslæser er:

 • En maskine, som har samme størrelse og vægt som en bog
 • Den giver dig mulighed for at læse bøger på den måde, du er vant til, men uden traditionelt papir.
 • Den har en e-ink-skærm, der er lige så rar at læse på som almindeligt papir, idet den er flimmerfri og ikke baggrundsbelyst.
 • Den kan indeholde mange hundrede bøger og genoplader på bare et par timer. Det betyder, at du faktisk kan læse i en måned uden at genoplade.

En e-bog er:

 • En helt normal bog, som er elektronisk. Du downloader den til din computer fra en boghandel (se her) eller fra biblioteket (se her) og sender den videre til din e-bogslæser.
 • E-bogen er billigere end en normal bog.
 • Du kan bestille e-bøgerne via computeren, og du behøver ingen teknisk viden.
Dagens tip:
Reklamer

2 thoughts on “Du kommer ikke uden om dem!”

 1. Det kunne være interessant at høre, hvordan du ser ser koblingen børn + ebøger. Vi (forfatterne) følger spændt udviklingen i USA, hvor især litteratur for voksne er slået an digitalt. Men vil børnene begynde at læse på kindle, ipad og Sony reader? Jeg har startet en facebookprofil for forfattere, som udgiver ebøger til børn, for at profilere dén vinkel lidt. Se mere her:
  http://www.facebook.com/pages/Ebøger-fra-danske-bu-forfattere/158175827571803

  1. Kære Morten.
   Allerførst tak for dit indspark! Vores børn og unge er vokset op i en verden, hvor elektroniske gadgets er en helt naturlig del af dagligdagen, en naturlig måde at tilegne sig viden på, holde sig ajour, bliver underholdt, være social, osv. Ja, jeg tror, at vores børn vil læse på e-bogslæsere, fordi de ganske naturligt vil tage dem til sig som et nemt og fleksibelt medie – især i forhold til undervisning, hvor man (snart?!) ikke behøver slæbe rundt på tykke bøger mere. På nogle områder ser jeg e-bogslæseren som en pendant til ipod’en/mp3-afspilleren, men jeg mener også, at for at et barn vælger en e-bogslæser til skønlitteratur, så skal der være grundlagt en læseglæde i forvejen. Den kan selvfølgelig opstå, når man får en e-bogslæser, men jeg tror ikke selve læseren er nok til at holde interessen fanget, hvis ikke barnet kender til alt det gode, der kommer ud af at læse en god historie.
   Var det svar?
   God dag til dig, og tak fordi du læser med!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s