4 du skal unde dig selv!

Når jeg skriver blogindlæg til dig, så vil jeg gerne give dig det allerbedste: Litteratur, som du bliver rigere af, som rykker ved din opfattelse af verden, og som du bare ikke må gå glip af. I dag får du fire af mine yndlings af slagsen – læs dem, det fås ikke bedre! Und dig selv tiden og oplevelsen!

Det jeg elskede af Siri Hustvedt: En fortælling om to familier i New York, om deres tragedier, ensomhed, seksualitet og om et mord. Den har alt det, som en god historie skal have, og den er allerhelvedes smukt fortalt; en roman, der sidder på rygraden, længe efter du har lagt den fra dig.

Skæbne-anekdoter af Karen Blixen: Fordi der ikke findes en bedre historiefortæller! I denne samling fortællinger, der især beskriver kunstnerens skæbne, finder du blandt andet Babettes Gæstebud, som er en af de bedste historier, jeg har læst, om en (mad)kunster, hvis fineste mål er at skabe forhøjet livskvalitet hos sine medmennesker.

ABC af Ida Jessen: Aldrig før har jeg læst noget så smerteligt og så sørgeligt. Jeg vidste slet ikke, at litteratur kunne være sådan – så pinefuldt. Om en skilsmisse, der går helt galt og et barn, der kommer i klemme.

En hårfin balance af Rohinton Mistry.  En indisk storby i 1970’erne præget af kaos, kastesystem, tvangssterilisation og anti-demokrati. Vi møder enken Dina, som huser to skræddere – onkel og nevø –  og en ung studerende. En fortælling med grusomhed, nærvær, charme, humor, menneskelighed. Sååå godt fortalt. Ikke en fortælling for sarte sjæle, men én du ikke må gå gennem livet uden at have læst.

Reklamer

5 thoughts on “4 du skal unde dig selv!”

  1. Jeg tror sjældent jeg har læst så trist en bog som ‘ABC’, og der findes nok flere af den slags sørgelige skæbner omkring os, end vi regner med… Hun skriver fantastisk, Ida Jessen.

  2. Er meget enig med dig mht de tre første! Siri Hustvedts er intet mindre end fabelagtig og smuk fra første til sidste side. Den sidste har jeg ikke læst. Endnu. Kunne være jeg skulle?

    1. Glad for, at du er enig, Louise! Synes, du skulle læse den sidste også – Mistry fik op til flere priser for den, fordi den er super godt skrevet, men også, tror jeg, fordi den sætter en samfundskritisk lup på tingene – uden at prædike!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s