Digtsøndag #2: Tag med til New York

Kære læser. Inden du læser digtet, så læs først det jeg har skrevet her:  Jeg ved, du er en travl kvinde, men de næste fem minutter skal du bruge til lidt tiltrængt forkælelse som afslutning på weekenden eller starten på en ny uge. Du skal lukke døren (lås den!), skrue op for din lyd på computeren og trykke her for at høre smukke Alicia Keys synge om byen over alle byer, mens du læser dette stemningsfulde og fine digt af Naja Marie Aidt om the big apple fra samlingen Alting blinker (bemærk at sangen spilles i et nyt vindue, så du skal lige skifte tilbage til bloggen, mens Alicia synger for dig ). Så kan du godt læne dig tilbage og puste ud, tænde for musikken og nyde digtet.

“en rose spreder sin duft i den regnvåde have, hvor fugle og bier nynner til hinanden, og vi gik i gaderne omkring St. Marks i dag, hvor mennesker roligt bar deres iskaffe gennem vrimlen, hvor solen stod lavt over de flade tage hen under aften, og din hånd klemte mit lår under sommerkjolen, da vi sad på en trappe og saligt så på verden, og sukkede, og sukkede, for hvad er det for et skarn der forsager en skønhed som hele tiden er der, lyset flimrer i træernes løv, en kat ligger på ryggen og spinder, og videre op gennem byen, hvor bygninger strækker sig helt ind i himlen, hvor taxaer som gule bånd forbinder gade med gade, og jeg tænker på stilhed som noget der ligner skvulpende vand, mens lyset får hele dit ansigt til at lyse, jeg tænker på lykken ved at være forsvundet, som at grave sig gennem kloden i et barns kineserleg,  og de efterladtes vrede for man skylder noget hele tiden, imens er vi gået mod øst og kan skimte floden, jeg ved nu hvordan vi faktisk kommer hjem, at verden også her er et kort der kan læres udenad, en rose spreder sin duft i den regnvåde have, hvor fugle og bier nynner til hinanden, hvor fugle og bier nynner til hinanden, hvor fugle, og bier, er”

Reklamer

1 thought on “Digtsøndag #2: Tag med til New York”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s