Så er det H-dag!

H for Hurra! H for Helle Helle! H for Hold da op, hvor har jeg ventet med længsel på nyt fra denne kunster! I dag kommer så endelig hendes nye roman Dette burde skrives i nutid. Og ser I damer, her er der nemlig tale om god litteratur! Must-read-god-litteratur! Helle Helle skriver forholdsvist korte romaner (160-170 sider) med mange korte kapitler, hvilket er perfekt for dig, der har travlt. Historierne handler om de såkaldte ‘stille eksistenser’, d.v.s. personer, som lever et ganske jævnt og almindeligt liv. Hovedpersonen er tit lettere desorienteret, forvirret og ubeslutsom, men har som oftest en eller flere personer i nærheden, som er stærk og optimistisk på en udkantsagtig måde, og som køber hinbærsnitter og sover i vandseng. Tonen er uhøjtidelig, og det er her Helle Helles særlige sans for sproglige detaljer kommer på banen: Hun er mester udi klichésproglige vendinger som “skal vi tage en gang hyggebold?” og “nehej” og “joho” og i at sige “pub” med u som i hus. Hun er en mesterlig iagttager og menneskeskildrer, og det er så fortjent, at hun for ikke så længe siden fik tildelt Statens Kunstfonds livsvarige støtte.

Jeg har forsket i Helle Helles litteratur, og hun har været så sød at sende mig sin nye roman for et par dage siden.

Lige siden har jeg læst og læst… overalt…

Dagens tip: Læs Helle Helles romaner og noveller, hvis du vil have klassikerlitteratur på den fede måde!

Reklamer

14 thoughts on “Så er det H-dag!”

 1. Åååh du er så skøn med dine billeder;). Og hvor BLÆRET at kvinden forfordeler dig på den måde, du har da gjort dit fieldwork grundigt! Knuuus fra en stolt veninde…

 2. Ja, jeg kan se at den også har fået TOP anmeldelse i Politiken. Har af en eller anden grund aldrig fået læst hendes bøger før, så den nye er føjet til ønskelisten ! Så skal jeg bare lige finde en anledning til at få den som gave… men hvor svært kan det være lige være, vel !! … :)))

  1. Overhovedet ikke svært! Du må bestemt være kandidat til en gave bare, fordi du er mor til den lækreste dreng! Ellers gir’ du dig selv en gave, fordi du engang hoppede ned på skinnerne i Paris’ metro og reddede Idas (?) ørering! 🙂

 3. Jeg er også i fuld gang, men har desværre lige glemt den nede hos min søster :o( Aaaargh! Elsker sekvensen hos bageren med dialogen mellem kunden og ekspedienten. Som at stå der selv.

 4. Underholdende læsning og gode bogtips selvom jeg hverken har travlt eller børn 🙂
  Men er det kun mig det skurer i ørerne på, når jeg læser “livsvarig støtte”? 😮

   1. Skurer fordi det får mig til at reflektere over fordeling…. og man kunne fristes til at sige for-fordeling…. af kunststøtte. Nu har jeg ikke en dybdegående viden om kunststøtte (eller Helle Helle for den sags skyld), men jeg bifalder bestemt støtte til at gøre udbuddet af kunst så bredt som muligt. At også de skæve, experimentelle, non-mainstream og non-bestseller sider af kunsten har deres berettigelse. Men jeg var faktisk af den opfattelse, at støtten blev fordelt efter nøje overvejelse af konkrete projekter og ikke som permanent kunstigt åndedræt. Og det får mig til at tænke over andre, som måske ønsker deres passion som primær beskæftigelse, men må nøjes med at dyrke den på hobbyniveau pga. manglende indtjeningspotentiale.

 5. Glæder mig rigtig meget til at læse den! Holder SÅ meget af Helle Helles bøger 🙂

 6. Kunststøtten bliver uddelt både som livsvarig støtte og til konkrete projekter. Hm…jeg er dog knap så sikker på, hvor meget eksperimentel og subkulturel kunst, der reelt får støtte. Har indtryk af, det mest er de etablerede. Og jeg er 100 % enig med dig, Annelie, i, at kunsten skal være så bredt repræsenteret som overhovedet muligt for, at den kan udvikle sig og også nå så mange som muligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s