Hej lille barn, hvordan ser din familie ud?

God litteratur beriger dit barn og er med til at udvikle barnets forståelse af verden og af sig selv. Men det står dælme sløjt til med det, hvis du er kvinde, kæreste med en kvinde, og I er forældre: jeg har nemlig stort set ingen bøger kunnet finde til jeres barn. Det er for galt! Hermed en opfordring til alle forlag: Der er et stort behov for flere børnebøger om det at være et barn i en regnbuefamilie! (Regnbuen er de homoseksuelles symbol for mangfoldighed). Det bedste, jeg har kunnet opstøve, og som henvender sig til alle mulige børnefamilier, er:

Desuden er den omdiskuterede amerikanske børnebog Fars nye ven udkommet på dansk for ikke så længe siden. Den skulle efter sigende være god, omend noget tuttenuttet i det. Læs en anmeldelse af den her.

Anderledes fint står det til, hvis du er mor til et adoptivbarn. Her er mange, rigtig fine bøger på markedet til din lille søn eller datter – blandt andet disse to søde:

Dagens tip: Brug gode billedbøger til at hjælpe dit barn med at forstå, at familier er noget, som kan se højst forskellige ud. Gyldendals store bog om familier fra 2010 er et glimrende sted at starte. Lån den på biblioteket eller køb den billigst her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s