Lad dine børn i fred

Jeg kender et par, måske kender du også sådan et par, hvor det altid kun er den ene, jeg sidder og drikker kaffe med, fordi den anden konstant drøner rundt efter børnene og tjekker et eller andet. Det synes jeg personligt er irriterende, men også synd. Synd for de stakkels børn, som ikke har to minutter for sig selv uden voksenstyring. Ærgerligt for de voksne, der måske bruger al deres tid på at servicere børnene og ikke mærker glæden og roen ved en lille stund for sig selv.

Dagens tip: Giv dine børn (og dig selv) fred! Leg med dem, men vis dem også glæden ved at være selv. Det giver kreative og selvstændige børn. De kan godt være i nærheden, men indfør f.eks. ’stilletid’, mens den mindste sover til middag. Lær dem at beskæftige sig selv og at respektere, når du finder en bog frem og læser en lille time hver lørdag og søndag middag. Det tager tid, men det er sørme godt givet ud.

Reklamer

2 thoughts on “Lad dine børn i fred”

  1. Tak Maria;-) En rigtig god veninde (!) sagde engang noget af det samme til mig. Det handlede om, at jeg hele tiden lod mig distrahere af mit barn og ikke kunne føre en ordentlig samtale. Det tog jeg sgu’ til mig! Og det har vist sig så givtigt – også i andre sammenhænge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s