Kære travle kvinde…

I dag spurgte den travle småbørnsmor Eva mig: “Hvad skal man dog ha’ liggende på badeværelset til de 2-3 min., man har der engang imellem, og endog nogen gange alene?” Man skal da have noget liggende, som er vedkommende! Din sparsomme tid skal du bruge på kulturel selvforkælelse, og det kan sagtens lade sig gøre. Min kloge veninde, forfatter Lea Carlsen Ejsing, har alletiders tip: Vælg (gode) bøger, der rent grafisk har mange pauser. F.eks. korte, hurtiglæste afsnit, adskilt af prikker som her:

Eller korte kapitler som her:

Øverste eksempel er Haruki Murakamis Trækopfuglens krønike. En original perle af en historie om en mands søgen efter sin elskede, om dannelse og om det gamle Japan kontra det nye. Nederste eksempel er Julia Lahmes Sandheder fra en løgner. Lahme lader alle de løgne, som hun og du og jeg fortæller for at virke som tjekkede kvinder og overskudsagtige mødre falde og fortæller sandheden. Ærligt. Og det er sgu’ befriende! Og søstersolidarisk!

Dagens tip: Det er overskueligt at læse bøger, sværvægtere som letvægtere, og huske historien undervejs, når de er inddelt i korte afsnit. Det tager længere tid at læse, men hvad gør det, når der er tale om forkælelse!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s